2016. május 29., vasárnap

Az eredetiség menő!

A mostani világról csak ennyit: Eredetiség nuku, stílusról pedig ne is álmodozzunk.
Mert erről szól ez a világ; legyünk ugyanolyanok, olvadjuk a többiek közé, hordjunk ugyanolyan ruhákat, csücsörítsünk a szelfiken, viselkedjünk úgy ahogy a "menőknek" kell, és akkor talán elfogad minket a Világ. Ezek után miért csodálkozunk ha ennyi önbizalomhiányos ember van? Hiszen bárki aki egy kicsit is felvállalja, hogy ő más mint a többiek, akkor már lehordják, megalázzák, kiközösítik. Ezért van kevés tini aki felmeri vállalni a saját egyéniségét. Mert itt nem az a baj, hogy nincs egyéniségük az embereknek,  hanem az, hogy nem merik megmutatni, inkább beleolvadnak a tömegbe.
- Szaggatott gatya
- Hosszú, testre simuló, oldalt elválasztott póló
- Adidas cipő
Ez itt ami menő, amit minden sarkon látok és amitől már nevetnem kell. De most komolyan...Nem ciki nekik amikor minden második ember ugyanolyan cipőben van mint ők? Őket ez tényleg nem zavarja?
Persze nem azt mondom, hogy aki ezeket a ruhákat hordja az már rögtön egy személyiséghiányos ember. Nekem is van szaggatott gatyám, és az a póló is tetszik ami mostanában divatos. De ha felveszem, az nem azért van, hogy beilleszkedjek a többiek közé, hanem azért mert tetszik. Itt van a baj. Sokan ha egy krumplis zsák lenne a legdivatosabb darab akkor rögtön vennének egyet. Hiszen Pistikének is ilyen van! Nekem is kell. Ahogy a fél világnak is.
Lassan ott tartunk, hogy mindenki ugyanolyan lesz, hiszen ezt várják el ahhoz, hogy a menők közé tartozzon valaki, az eredetiség egy elfelejtett dolog lett a mai világban.
Mikor veszik észre magukat? Hogy az eredeti sokkal jobb mint a tucat? Ebben a világban meg kell becsülni azokat akik felvállalják az igazi énjüket, és, elnézést a kifejezésért, de leszarják azokat akik azt hiszik, hogy attól lesznek valakik, hogy beszerzik a mai divatos holmikat, hogy úgy viselkednek mintha övék lenne a világ, beképzeltek, és mindenkit lenéznek és csak csapatosan nagy a szájuk, pedig annyit se érnek mint a kisujjam.
Nyissátok ki a szemeteket! Ez nem menő. Hanem szánalmas. Tudjátok mi a menő? Az eredetiség.
Rossz látni, hogy olyan emberek vannak kiközösítve, "szánalmasnak", "unalmasnak" nevezve akik mások, akiknek van saját stílusuk. Legtöbbször pedig ők teszik fel a kérdést: Bennem van a hiba?
A válasz pedig ez: Nem. A világ el van cseszve. De meg lehet még javítani.
Várom azt az időt amikor az lesz a menő ha valaki okos, kedves, eredeti. Asszem nincs annyi időm, hogy megvárjam. Úgyhogy ideje divatba hozni.

8 megjegyzés:

  1. Szia.

    Nekem ez a poszt egy kicsit fura volt. Mármint, lehet, hogy a te körmenyeszedben sok az olyan ember, akik ilyen ruhákban járkálnak, de én elég keveset ismerek. Szerintem nincs együtt az önbizalom és a ruhák. Viszont az, hogy valaki hogyan néz ki, sokat számít. Pl.: ne mondd nekem, hogy nem szóltál már oda az utcán egy barátnődnek, hogy " Nézd! Az az ember van vagy 130 kiló! ", meg ilyenek. Mielőtt elkezdenéd, hogy magamból indulok ki, én se vagyok egy vékony alkat, sőt! Inkább vagyok dagadt, mint normális testalkatú. Ezért is van az, hogy nincs valami sok önbizalmam ha az alakomat hozzák fel. Egóm az van, dögivel.
    Szerintem az, hogy valaki eredeti, nincs összhangban azzal, hogy nem öltözködik úgy, mint a többiek. Hidd el, vannak olyan ismerőseim, akik nem járnak ilyen ruhákban, mégsem mondanám őket eredetinek. Magamat sem. Eredetiség nincs itt, max. stílus. Itt áttérnék arra, hogy stílusa szinte mindenkinek. Annak is akik ezeket a ruhákat hordják, hisz, gondolj bele. Nem hordhatják 1 héten keresztül ezeket a göncöket. A többi napokban van stílusuk. Eredetiség nincs divat terén, stílus viszont van! Szerintem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Akkor kifejezetten szerencsés vagy. Az én környezetembe sok ilyen ember van, ezért is írtam meg ezt a bejegyzést. Nem is az önbizalmat és a ruhákat állítottam egymás mellé, hanem azt, hogy sokan ha nem állsz be a sorba, vagyis ha nem hordasz ugyanolyan ruhákat, akkor megalázznak és kiközösítenek. Lehet, hogy aki nem ilyen ruhákba ját az SEM eredeti, de aki meg ilyenekbe az meg BIZTOS, hogy nem eredeti. Mint mondtam az én környezetemben ilyen embetek vannak, akik minden nap ilyen ruhákban vannak. Ez a bejegyzés csak is Saját tapasztalatból íródott meg.
      Köszönöm, hogy elmondtad a véleményed! ^^
      Szia!

      Törlés
  2. Szia!
    Hasonlóan érzem magam én is.
    Tudni kell rólam, hogy sosem festettem magam, mindig matt voltam. Most hogy gimis lettem az egyik nagyon jó barátnőm rávett a szempillaspirálra. Azt mondta jó áll. És elkezdtem használni. Nem azért mert az osztályomba, a környezetembe minden második lány ezt teszi. Nem. Azért tettem mert tetszett. Tetszettem magamnak.
    Néha mikor szétnézek az utcákon, és meglátok néhány hasonló öltözetű embert, elgondolkozom. Nekem is ilyennek kéne lennem? De aztán végig nézek magamon, és tudom, hogy nem. Mert nem akarok olyan lenni mint azok akik nem azért hordanak olyan dolgokat mert azt akarják, hanem mert azt kell. A világunk megőrült. Régen a csajok készülődtek órákig a tükör előtt, ma a pasik. Minden, és mindenki a feje tetejére állt.
    Megdöbbentő mennyire nincs stílusa sok embernek, csak megy a többi hülye után.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Már féltem, hogy csak én gondolom így. Igaz, nem kell beállni a sorba. Főleg ha az a bizonyos sor csak arról, hogy mindenki úgyanolyan legyen.
      Erről is lehetne egy külön bejegyzést írni...Hogy egyes lány már férfiasabb mint pár fiú.
      Köszönöm a kommented! ^^
      Szia!

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Teljesen jogos, amit írtál, de egyet hozzatennék: Nem a ruha teszi az embert! Van, akinél ebb

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. *ebben is megmutatkozik, de olyan is van, aki tömeg embernek mondható a viselkedésében, de a ruhái mások, mint a divat.
      U.i.: valamiért közzétette hamarabb egy részét a kommentemnek, ezért van az elsőnek ilyen furi vége :'D

      Törlés
    2. Szia!
      Egyetértek, csak a mai világban , sajnos, mindenki a külsőt nézi.... :/
      Köszönöm, hogy kommenteltél!^^

      Törlés