2017. december 17., vasárnap

2017 legjobbjai - SOROZATOK

Sziasztok!
Furcsa, hogy a blogon nem látszik, hogy mennyire sorozat-függő vagyok, egyszerűen imádom őket, az egyetlen cikkem ami erről árulkodik az a 8 dolog amire megtanít a 13 okom volt sorozat, ami egyben a legolvasottabb is.
De 2017 kiemelkedően a sorozatok éve volt számomra, szerintem ennyi stílusú és különböző sorozatot sose néztem még egyszerre, vagy külön-külön, úgyhogy úgy döntöttem, hogy bemutatom nektek az abszolút kedvenceimet, hátha nektek is megjön a kedvetek az egyikhez!
(a sorozatok csak véletlenszerű sorrendben vannak!)
Ui.: Lehetséges, hogy ebből a "2017 legjobbjaiból" egy sorozatot fogok csinálni, esetleg mit szólnátok "2017 legjobb pillanatai" bejegyzéshez?


1. Shannara - A jövő krónikája

Leírás: "Évezredekkel civilizációnk pusztulása után bolygónkat - amit ekkor már
Négyföldként ismerünk - az emberek mellett trollok, gnómok és elfek lakják. Utóbbiak közé tartozik a Shannara-család, akik felmenőik révén olyan természetfeletti képességek birtokosai, amelyek segítségével döntően befolyásolhatják a világ alakulását. A világét, amit most rég feledésbe merült, sötét erők fenyegetnek. A gonosz ellen három, egymástól gyökeresen eltérő személyiség fog össze: Amberle, az elf hercegnő, a Shannara-család utolsó leszármazottja, a félig ember, félig elf Will és Eretria, a bandita. Küldetésük, hogy megmentsék a világot - ám eközben saját félelmeikkel is meg kell küzdeniük."







Valószínűleg a leírása alapján nem kattintottam volna rá, de megláttam a sorozatnak a "borítóját" és valamiért azonnal megfogott. Nem igazán vagyok az a fantasys típus, de valahogy mégis el tudtam tekinteni a trollok, meg az elfektől, nem zavart, teljesen beleillet a történetbe, sőt párszor egészen ijesztően ábrázolták őket, nem olyan tündérmesésen.
Ami leginkább megfogott benne az a két erős női főszereplő, egyszerűen imádtam Amberlet, de legfőképpen Eretriat. Számomra a színészi játék is nagyon jó volt, pedig nincsenek a sorozatban felkapott színészek. Illetve az ami még szemmel látható, az a karakter fejlődés, Will felnő a szemünk előtt, Eretria rátalál önmagára, Amberle pedig küzd a sorsa és önmagával szemben. A bevállalós végéről pedig nem is beszélve.


Évadok: 1., 2. (befejezett) bár nem volt szó harmadik évadról, ez a sorozat egy trilógián alapul, szóval még lehet reménykedni.


2. Shameless - Szégyentelenek

Leírás: "A Szégyentelenekben egy Chicagó-i nagycsalád, a Gallagherék mulatságos hétköznapjaiba nyerhetünk betekintést. Az apa alkoholista, az iskolás gyerekek feszegetik a törvény határait, de az összetartásban mindannyian jeleskednek."






Istenem, de szeretem ezt a sorozatot! Elsőnek csak egy vígjátéknak tűnik szexjelenetekkel és pofátlan poénokkal, de ez a sorozat sokkal több annál. Hihetetlen fontos témákat érint, mint pl. a korai anyaság, alkoholizmus és függőségek, másság és az, hogy hogyan találjuk meg a saját utunkat az életben. A legjobb, hogy mindig eltalálják, hogy hogy legyen vicces, hogy fogalmazzon meg fontos tanulságokat, de mégis szórakoztató legyen, a sorozat. A szereplők pedig egyszerűen elképesztőek, hihetetlenül a szívéhez nőnek az embernek.
Egyszerűen csak tegyetek egy próbát, és nézzetek bele, megéri.


Évadok: 1., 2., 3., 4., 5., 5., 7., 8 (jelenleg is tart) +már berendelték a 9. évadot is!


3. Hosszú út hazáig

Leírás: "A nemzetközi hírű újságírónő, Martha Raddatz bestsellere alapján készült nyolcrészes sorozat Irakban játszódik, és azt mutatja be, milyen áldozatokat és szenvedéseket követel egy háború a katonáktól és az otthon maradt családtagoktól. 2004. április 4-én Bagdad Sadr City nevű külvárosában a texasi Fort Hood 1. lovassági hadosztályának egyik szakasza lázadók csapdájába került – a napot az amerikai katonai évkönyvek azóta “fekete vasárnapként” emlegetik. A Hosszú út hazáig a bagdadi sikátorokban harcoló katonák és otthon maradt családtagjaik szemén át láttatja a háború szörnyű valóságát. Az akciókban és érzelmekben bővelkedő sorozatban két fronton zajlik a háború: egyrészt Sadr City utcáin, másrészt Texasban, ahol a katonák hozzátartozói a tévéképernyők elé szegeződve találgatják, vajon élnek-e még a fiaik, férjeik, szerelmeik"






Ennyire érzelmet egy sorozatban, ráadásul 8 rész alatt, egyszer se láttam. Szerintem szükség van arra, hogy az emberek tisztán lássanak, hogy tudják, hogy mit is jelent egy háború, azon kívül, hogy egy terepmintás férfi fogja a fegyverét és lő valakire, vagy éppen valaki lő őrá. Mert ez annyival összetettebb, annyival szörnyűbb és olyan lelki és érzelmi háttere van, hogy azt el sem lehet képzelni. Annyira valóságos ez a sorozat! Úgy gondolom, hogy ez nem egy háborús történet, mert itt nem azon van a hangsúly, hanem a katonákon, hogy hogy élik meg ezt az egészet, és a hozzátartozókról akik csak reménykedni tudnak. A történet párhuzamosan játszódik a jelenben és a múltban, ilyenkor ismerhetjük meg pár katonákat a háború előttről.
Tudom, hogy ez egy olyan témájú és hangulatú sorozat ami nem üt meg annyi érdeklődőt elsőre, de higgyétek el, hogy megéri belenézni!


Évadok: 1.


4. The 100 - A kiválasztottak

Leírás: "Az atomháború pusztította Földet, rég elhagyta az emberiség maradéka is. A túlélők egy Föld körül keringő űrállomáson próbáltak életben maradni. Ám a Kormány úgy dönt, hogy leküld a Földre 100 elítélt fiatalkorú bűnözőt, hogy kiderítsék be tudnák-e újra népesíteni a Földet"






A szívem csücske. Az első sorozat szerelmem. Igazából olyan, mintha nekem találták volna ki ezt a történetet. Minden van amit csak el tud képzelni az ember és amire szerintem szükség van egy jó sorozatban. Bár sokan azt mondják, hogy a kezdés egy kicsit gyenge volt, nekem nincs bajom vele, de az biztos, hogy ami utána következik az sokkal, de sokkal jobb mint amit az ember várna pl. az első három résztől. Izgalmas, mégis érzelmes és hihetetlen valódi, amivel kitűnik a többi sorozat közül azok a szereplők kidolgozottsága és fejlődése, akár igazi élő, lélegző emberek is lehetnének, illetve a merészsége, a néző sose tudhatja, hogy mit várjon, mert a The 100-ban tök lazán nyírnak ki fontos szereplőket, ha éppen a helyzet úgy kívánja...Igazság szerint ódákat tudnék zengeni erről a sorozatról, de ahhoz jobban át kell gondolnom a dolgokat, szóval talán majd egy másik bejegyzésben...


Évadok: 1., 2., 3., 4., (befejezett), de 2018 január-február környékén érkezik az ötödik évad, amit jobban várok mint a karácsonyt. updated: már a hetedik évad is elérhető


5. A szolgálólány meséje

Leírás: "A szolgálóleány meséje a jövő Amerikájában, az ultrakonzervatív Gilead köztársaságban játszódik. Egy természeti katasztrófát követően eluralkodik a káosz az országban. A kormány rendkívül szigorú törvényeket vezet be. A zsarnoki megszorítások főleg a nőket érintik: az ország vezetői a gyerekek születéséhez szükséges inkubátoroknak tekintik őket. Az atmoszféra szennyezettsége miatt az asszonyok többsége meddő. A termékeny nőket az uralkodó elit kisajátítja, hogy gyerekeket szüljenek nekik. Kate elvesztette férjét és gyermekét, miközben Gileadból próbáltak megszökni. Az elfogott nőnek most utódot kell szülnie a rezsim egyik vezetőjének, akinek a felesége meddő. A helyzet azonban megváltozik, amikor Kate megismerkedik Nickkel, a sofőrrel és egymásba szeretnek. A férfiről kiderül, hogy a földalatti ellenállási mozgalom vezetője."


Bevallom, már egy ideje befejeztem a sorozatot így nem emlékszem mindenre a történetből, de az biztos, hogy nagy hatást tett rám. A legszörnyűbb az egészben, hogy olyan valósághűen van ábrázolva az egész, hogy akár még az is eszébe jut a nézőnek, hogy tényleg lehet, hogy ez lesz a jövőben. Hozzátenném, hogy ez nem egy olyan "a férfiak rohadjanak meg, a nők pedig csak szenvednek" sorozat, hanem ennél sokkal összetettebb. Mindenesetre az biztos, hogy nem az a laza, aranyos ki sorozat, igazán sokkolja az embert.






Évadok: 1. (befejezett), de érkezik a 2. évad 2018-ban.


6. Teen Wolf - Farkasbőrben

Leírás: "Scott McCall átlagos középiskolás, aki másra sem vágyik, mint hogy észrevegyék, elismerjék. Ezért szó nélkül csatlakozik egy éjszakai rendőrségi akció önkénteseihez, ám az erdei kutatás közben megharapja egy vérfarkas. Élete ezután soha többé nem lehet már a régi..."


Igazából ezzel a sorozattal kezdődött a sorozat-mániám, úgyhogy bűn lett volna kihagyni, főleg, hogy ebben az évben zárult le a történet. Sokan ismerik, de kevesen tudják igazán, hogy mennyire jó sorozat, de leginkább a karakterek. Nem hibátlan, de az egyik legszerethetőbb.




Évadok: 1., 2., 3., 4., 5., 6. (lezárult)


+1. Famous in Love

Leírás: "Egy teljesen átlagos főiskolás, Paige, egy meghallgatáson megkapja az egyik új hollywoodi kasszasikernek ígérkező film főszerepét, ezzel pedig berobban a köztudatba. Új életében kell boldogulnia, ami nem is olyan egyszerű. Mindkét főszereplőtársával megvan köztük a kémia, ami nem kevés bonyodalmat okoz."






Végezetül pedig egy klasszikusnak számító, szerelmi háromszöges, csajos sorozat, amiben mégis van egy kis plusz. Nagyon jól ábrázolja azt, hogy mivel jár az ismertség, milyen az amikor valakinek minden mozdulatát nyomon követik, és hogyha az ember nem vigyáz akkor pillanatok alatt felfordulhat az élete. Szerettem ezt a sorozatot, tökéletes egy lazulós péntek/szombat estéhet.


Évadok: 1. (befejezett) és már elkezdték forgatni a 2. évadot is.


Ti ezek közül melyiket láttátok már? Hogy tetszettek?

4 megjegyzés:

  1. Szia!
    A felsoroltak közül sokat nem láttam még, de mind nagyon érdekesnek hangzik, meg is jegyezte, hogy ezeket feltétlenül meg kell néznem, ha lesz időm rá. (Sajnos idén csak kevés sorozatot tudtam nézni, pedig én is óriási fan vagyok)
    Mondjuk a Famous ín love-ot 20 perc után ott hagytam :D szerintem vállalhatatlan, de ízlések és pofonok!
    Jó cikk lett, olvasgatnék még ilyet tőled!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Örülök, hogy megragadta pár az érdeklődésed! :) Hát meg tudlak érteni a famous in love-val kapcsolatban, igazság szerint most, hogy így átgondolom erős túlzás volt belerakni 2017 legjobbjai köze xd
      Köszönöm, hogy kommenteltél!

      Törlés
  2. Hello!
    Boldog karácsonyt! A karácsony keretein belül pedig ezzel szeretnélek meglepni téged:

    https://rowena-apropo.blogspot.com/2017/12/karacsony-bloggereknel.html

    Puszi: Rowena

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Nem is tudod mennyire feldobtál ezzel! Viszont tényleg nem szeretnék állszent lenni, valószínűleg nem fog kikerülni a blogra, az ezzel kapcsolatos bejegyzésem, mert a dolgok mostanában, főleg a karácsonnyal kapcsolatban, finoman fogalmazva is rosszul alakultak...Sajnálom! Viszont őszintén köszönöm, nem csak ezt az ajándékot, hanem, hogy többször is kommentelsz és itt vagy a blogon! <3

      Törlés