2016. március 24., csütörtök

"Ja, persze" pillanatok

A blogok arravalók,  hogy egy kicsit kiszakadjunk a monoton hétköznapokból, hogy olyan dolgokat éljünk át amit talán a napjainkba nem történne meg velünk. De! Vannak olyan dolgok amivel nagyon sokszor találkozok egy-egy történetnél, és amire csak annyit tudok mondani "Ja, persze...Nagyon valószínű. .."  Pár ilyen helyzet:

1. A legmenőbb és a stréber
Ugye milyen cuki? A kis szerencsétlen lányka összejön a dögös/menő pasival. Ugye nem én vagyok az egyetlen akinek erről azonnal a SZJG jutott eszébe? Nem tudom, hogy ti, hogy vagytok vele, de én nem hiszek az ilyen dolgokba, és ez nekem nem "aranyos" vagy "romantikus", hanem inkább sablonos megoldás ez  a 'hozzuk össze a szerencsétlent a menővel' dolog.

2. Majdnem megöltél, de azért imádlak
Maffiás/krimis blogoknál találkoztam olyannal, hogy például elrabol egy fiú egy lányt, bezárja, bántalmazza, és még egyéb dolog,  de persze a csaj belezúg a pasiba, és, hogy még 'fordulatosabb' legyen a történet a fiú is beleszeret a lányba. Nem, nem és ismétlem: Nem! Ha épp ésszel átgondoljuk a dolgot ilyen nincs! Ki az az elvetemült aki szerelmes lesz egy olyan emberbe aki elrabolta/bántotta stb? Hát nagyon remélem, hogy senki!

3.  Kislányból kung fu panda
Ez legtöbbször olyan jelenetekben van ahol megtámadják a főszereplőt és hirtelen egy fekete öves karate bajnok lesz a karakterből. Nem! Én nem azt mondom, hogy egy-egy pofont csak úgy tudsz lekeverni valakinek ha küzdősportra jársz, de azért ne essünk túlzásba az ilyen akciós jeleneteknél.4. Halál
Kell valami szomorú és tragikus száll a történetbe? Hm...Ááá meg van! Öljük meg a főszereplő szüleit! Inkább ne...Ez már nagyon sok blogban előfordult, szinte már természetes, hogy az egyik családtagja nem él a főszereplőnek.

Én ezekkel a helyzetekkel találkoztam a blogokban, és szerintem az ilyen dolgoktól lesz sablonos egy blog. A lényeg, hogy mindig vigyünk bele a történetbe valamit ami az olvasónak egy új élményt okozhat, de ne olyat amit csak unottan elolvasnak majd bezárják a blogot mert már sok helyen láttak ilyet. Persze attól még mert egy-egy helyzet szerepel az itt leírtakban a blogodban még nem biztos, hogy sablonos, csak jól kell megírni.
Sajnos ez a bejegyzés a megszokottnál is rövidebb lett, de remélem azért tetszett nektek! (:


5 megjegyzés:

 1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 2. Halihó :)
  Teljesen egyetértek veled! Ezek a jelenetek mind-mind annyira sablonosak, hogy az már fizikai fájdalmat okoz :D Mondjuk, én kungfusat és gyilkososat még nem nagyon olvastam, de a menő&lúzer románctól agybajt kapok. Mert oké, hogy Leiner Laura egész jól megírta a sztorit, de ezt nem kellene kopizni, attól még senki sem lesz jobb író, és a szemfülesebbek hamar leszűrik a dolgot, és nem is fogják továbbolvasni a blogot. Szóval abszolút nem éri meg!
  Nem baj szerintem, hogy rövidebb lett a bejegyzés, így is tetszett :)
  Puszi, Maja

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sziaaa! ^^
   Hidd el, nem sokat veszítettél azzal ha nem olvastál még kung fu pandás jeleneteket! :DD Igen, Leiner Laurának jól sikerült, de elég egy darabb ilyen story...Most meg van 100...
   Örülök, hogy tetszett! ^^
   Sziaaa!

   Törlés
 3. Szia! Hasonló véleményen vagyunk,kivétel az "elrablós sztori",mert van olyan,hogy Stockholm szindróma,ha jól tudom,ez az. :) De ettől függetlenül,a többiben igazat adok.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! (:
   Igen, erre már többen is figyelmeztetek, hogy van egy ilyen betegség szóval most itt én hibáztam!
   Köszi a kommented! ^^
   Sziaa!

   Törlés