2016. április 14., csütörtök

A bloggerek rémálmai

Sziasztok!
Hihetetlen! Nagyon-nagyon köszönöm a kommenteket, a feliratkozókat, és a növekvő oldalmegjelenítést. 
Most egy olyan bejegyzéssel érkeztem ami után szerintem sok blogger azt fogja gondolni magában, hogy "Ááá igen ez velem is volt már". Úgyhogy jó olvasást!

Kezdjük ott, hogy imádok írni. De egyszerűen mindenki átmegy egy olyan időszakon ami az írók rémálma; kedvetlenség, ihlethiány, vagy bármi más. Bevallom, hogy én már elég sokszor átmentem ezeken, ezért úgy döntöttem, hogy megpróbálok nektek tippeket adni, hogy hogy is lehet ebből kimászni.

1. Most mi van?!
Az oldalmegjelenítés nő, de az új részt/bejegyzést senki sem nézi? Esetleg az előző fejezetet ötvenen olvasták a következőt alig húszan? Ugye ilyenkor nem csak bennem merül fel az a kérdés, hogy mégis "Hogy a francba?. Valaki rákattint a blogra véletlenül? Vagy mi történik ilyenkor? A blogger rejtélyei...
Mit tegyek?: Légy türelmes. És semmikép se használd azt a taktikát, hogy később rakod fel a következő részt, hogy az előzőt többen olvassák. Nem fog beválni, ezt tapasztalatból mondom.

2. Hol vagytok?
Nincs annál rosszabb amikor hatszor felnézel a blogra és még nincs egy komment se, amikor már az összes lehetséges helyen hirdetted, de senki sem kattint rá a blogra. Oké, ez itt a bloggerek halála.
Ellenszer?: Na jó, erre tényleg nem tudok mit mondani...Inkább az olvasónak egy tanács: Kommentelj, és a bloggerek imádni fognak.

3. Nincs kedvem.
Kérlek, mondjátok, hogy nem csak én vagyok az aki leül a gép/telefon elé és egyszerűen túl lusta ahhoz, hogy begépelje a betűket, pedig a fejembe már az egész fejezetet megterveztem.
Megoldás?: Szedd össze újra a gondolataidat, és hát...vegyél erőt magadon és írd le az ötleteidet. Na jó, ez egy szörnyű tanács volt.



4. Ihlethiány
Újabb rémálom egy írónak. Talán ez a legrosszabb. Sose tudhatod, hogy meddig tart, egész végig azon filozofálsz, hogy akkor próbálj meg  írni, vagy most pihentesd a dolgot, vagy mégis mit csinálj. Aztán jön a pánik ha két nap múlva is csak üres tekintettel bámulod a képernyőt.
Akkor mit tegyek?: Ez tényleg egy nehéz dolog, akinek szerencséje van az pár nap alatt újra tele lesz ötletekkel, de a többiek, mint például én, elég nagy bajban vannak. De mégis van pár tippem ami talán nektek is segíthet:
- Olvasd vissza az előző részeket, nekem sokszor emiatt lesznek újabb ötleteim
- Olvasd vissza a kommenteket amiket írtak neked
- Keress olyan témájú blogot/könyvet/filmet mint a tiéd, ezzel is kedvet kaphatsz újra az íráshoz
- Illetve szerintem az a legjobb megoldás, ha nem erőlteted a dolgot ha nem megy, hagyj időt magadnak

5. Túl sok ötlet
Ez nem kifejezetten rossz dolog, hiszen jó ha egy írónak sok ötlete van. De sokszor azon kapjuk magunkat, hogy szinte minden nap újabb és újabb blogokat nyitnánk, miközben a meglévőkre nem is gondolunk.
Megoldás?: Hát ezzel nem tudunk mit csinálni, amíg világ a világ ez így lesz. Ötleteket ötletekre halmozunk.

Remélem tetszett ez a bejegyzés nektek! (: És nem, nem felejtettem el a szavazást, ami egyértelműen azt mutatja, hogy az "Egy kezdő blogger tippjei" témájú cikk érdekelne titeket legjobban. Úgyhogy szombaton érkezem ezzel a bejegyzéssel, köszönöm mindenkinek aki szavazott!
Sziasztook! ^^

22 megjegyzés:

  1. Hűű... Köszönöm! Feldobtad a napom!😊😘

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziaa!
      Nekem is feldobtad az enyémet! Köszönöm a kommented! ^^ (:

      Törlés
  2. Hmm 😂😄
    *Ajó olvasó kommentel, dehogy mit azt ő sem tudja*

    VálaszTörlés
  3. Minden szó igaz rám és a legtöbbel egyet értek.Még csak most találtam a blogodra,de ígéretesnek tűnik. :)

    VálaszTörlés
  4. Szia! :)
    Most találtam rá erre a blogra, és nagyon tetszik! Jók a tanacsaid, majd szeretnék egy párat betartani, csak még lusta vagyok blogot írni (egy újat, hátha az sikerülni fog).
    Úgy irigyellek, hogy ilyen könnyedén tudsz írni .. En nem tudok, és ezért még nekem sem tetszik ahogyan irok. Mindegy, a lényeg , hogy kedvelem a blogot! :)
    N

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! ^^
      Örülök, hogy tetszik! Hidd el nekem is volt olyan időszakom amikor lusta voltam, és nem igazán tetszettek a saját írásaim...De hidd el megéri próbálkozni!
      Köszi, hogy kommenteltél!
      Szia!

      Törlés
  5. Szia.
    Szerintem nem igazán mondtál más az iglet hiány csillapításán kívül semmihez hasznos tanácsot. Ne értsd férre! Én magam sem tudok mit csinálni ha nincs kedvem, komment, túlzsúfolt az ötlet tárházam, csak, ha már odaírod hogy " Ellenszer, megoldás, akkor mit tegyek: " illene írnod is valamit, nem az egyetértésedet részletezni. Mindenesetre egy idő után mindenkinél megjelennek ezek a korszakok, ahogy az ezt ellensúlyozó dolog/dolgok is. Köszönöm, hogy összeszedted, most épp hiányban vagyok. :D További jó blogolást, sok olvasót, mert megérdemled, kommenteket, dicsérő szavakat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! (:
      Mivel minden ponthoz írtam ilyet, az ihlet hiányhoz is kellett. Nekem ezek a tippek beváltak, de nem biztos, hogy másnak is be fog válni.
      Köszönöm! (:
      Szia!

      Törlés
  6. Hogy ezek milyen igazak xD most találtam rá a blogodra de már tetszik :) csak így tovább ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziaa!
      Szerintem ezeket minden blogger átélte! :D
      Köszönöm a kommented! (:
      Szia! ^^

      Törlés
  7. Szia. Ez nagyon tetszett. Minden igaz amit összeszedtél. Jelen pillanatban én az első pontnál tartok. 😞😊.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! (:
      Ennek örülök! (: Hát sajnos te nem tudsz nagyon mit változtatni rajta...Az olvasóknak kéne tenniük valamit. De türelem, biztos átlendülsz rajta! (:

      Törlés
  8. A leggyakoribb számomra(kezdő bloggerkènt), hogy látom hogy elolvasták, de nem adnak magukról semmi èletjelet. Olyan mintha nem is lennènek. Amugy az egèsz rèsz tök jó lett, ès úgy megmelengette a szívem hogy nem vagyok egyedül 😁

    VálaszTörlés
  9. Szia!
    Ismerős érzés! :D Örülök, hogy tetszik! (: Reméltem, hogy én is rátalálok pár sorstársamra! :D
    Sziaa! (:

    VálaszTörlés
  10. "..Hogy a francba? Valaki rákattint a blogra véletlenül?..." Isteneeem, hányszor futott át ugyanez az agyamon. :D Minden pontot átéreztem, szerencsére most már igyekszem orvosolni a problémákat, úgy érzem sikeresen, de megnyugtató,hogy ezekkel nem vagyok egyedül.

    További sok sikert a blogoláshoz! Várom a következő bejegyzést! :)

    Alexandra

    www.alexandrabarva.blogspot.hu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! (:
      Ááá igen! Én is annyiszor gondoltam ezt magamban! :D
      Köszönöm, holnap érkezik egy új bejegyzés! ^^
      Sziaa!

      Törlés
  11. Ez valóban így van :D
    Rám inkább az igaz, hogy nincs ihlet és akkor sajnos hetekig nem tudok írni :/ :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! (:
      Együttérzek...Nekem is szokott ez lenni. ._.

      Törlés
  12. Szia ^^

    Nemrég találtam rá a blogodra, mint sokan mások, és én is azt mondom, hogy naagyon szimpatikus.

    Na, de amíg el nem felejtem .-.

    A túl sok ötlethez létezik egy megoldás :D Kevesebben tudnak róla, mint hinnénk :D Hozz létre egy új mappát, írd bele az ötletet/ötleteket. Sokkal rendezettebben fog kinézni az egész, és biztos lehetsz benne, hogy semmit sem felejtesz el. Ha nagyon alapos akarsz lenni, minden új sztorinak új mappa, és probléma megoldva :D Én is ezt szoktam csinálni, ha egy ötlet csak úgy kipattan, és amelyik történethez jött, abba a mappába mentem ^^

    By:Emina ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Örülök, hogy elnyerte a tetszésedett a blog!
      Ez nagyon jó ötlet! :D Mindenképp megfogadom! :3
      Köszönöm, hogy kommenteltél, és elnézést a késői válaszért.
      Szia!

      Törlés