2016. július 16., szombat

Egy szemüveg, 10 helyzet


1. Semelyik se áll jól
Bár már ezer éve van szemüveged, de képtelen vagy megtalálni azt a formát amiben jól nézel ki, ha pedig valamilyen csoda folytán mégis találsz egyet, soha többet nem cseréled le.

2. Egy rossz mozdulat és...
Leesik az orrodról. Főleg ha nyár van és izzadsz, vagy ha nem tart olyan jól a szemüveg. Egy kicsit is lehajolsz, vagy csak megakarod kötni a hajad és hopp, szemüveg volt, szemüveg nincs. Aztán jön a kínosabb része amikor hunyorítva keresed a földön.

3. Látod azt a fát?
Szemüveges vagyok. Nem vak. Úgyhogy igen, látom azt a fát, ahogy azt az asztalt és azt a kukát is.

4. K.O. az ellenfél kiütve
Találkozol egy régi barátoddal, vagy megismerkedsz a nagymamád barátnőivel? Köszöntsd őket egy puszival! Ugye milyen jó ötlet? Kivéve ha szemüveges vagy. Ugyanis fura fejmozdulatokat kell tenned ahhoz, hogy nehogy leüsd az embereket miközben egy puszit akarsz adni nekik.

5. Helyes pasi? Ja nem, csak képzelődtél.. 
Ez azokra igaz akik messze látnak rosszul. Távolról kiszúrsz egy fiút aki így, félhomályban, helyesnek tűnik, már készülsz arra, hogy amikor eléd ér jól megnézd magadnak aztán csalódottan rájössz, hogy, nem, rohadtul nem helyes. Sőt!...

6. Szemüveg? Stréber vagy.
A világ legidegesítőbb dolga. Minden blogban ez van, ha már itt tartunk. Egy másik bejegyzésben is írtam róla:
Aki kitalálta azt, hogy aki szemüveges, az stréber, annak érdekében nagyon ajánlom, hogy ne kerüljön a közelemben.

7. Ufó szemek 
A szemüvegtől kisebbnek látszik a szemed, ha leveszed akkor sokkal nagyobb. Emlékszem amikor legelsőnek beraktam a kontaktlencsét és a tükörbe néztem ez volt az első mondatom:
Azta mekkorák a szemeim!
...

8. Divatból szemüveg? Hülye vagy? 
Ezt azok érthetik akik nem szeretik a szemüveget. Most hatalmas divat, sokan hordanak olyat amiben nincs dioptriás lencse, te, akinek pedig muszáj hordania legszívesebben örökre megszabadulnál tőle...Igazságtalanság.

9. FELPRÓBÁLHATOM?!
Oké, tessék vedd fel. Aztán pedig hallgathatod, hogy "Úristen nem látok semmit" milyen meglepő... "Jézusom, ilyen rossz a szemed?!" igen. "Azta, két fejed van" neked pedig valami súlyos problémád.

10. Szexi titkárnő 
Nem tudom, hogy ez csak velem történt meg, vagy mással is, de az egyik osztálytársam legelsőnek meglátott szemüvegben és a következőt mondta:
Így olyan vagy mint egy szexi titkárnő.
Oké, mindent értek.

20 megjegyzés:

  1. A stréberes dolog és a felpróbálhatom rész szinte mindennapi. :D
    Bocsánat a szóhasználatért, de már a tököm kivan vele. :D
    Örökletes betegségem van, mindig fog kelleni szemüveg, de már 10 (ATYAVILÁG, TÍZ, ERRE CSAK MOST DÖBBENEK RÁ) éve használom. Szóval 10 éve már, hogy zaklatnak.
    És ha belegondolok, hogy még minimum 50-et így kell leélnem... :D
    Csak az a baj, hogy a szemem szinte mindig változik. 10 évvel ezelőtt +4,5-ös volt, most viszont +0,75. Majdnem minden évben lement egy egésszel, így a kontaktlencséről lemondhatok. :D
    Jó cikk volt, minden részét átéreztem. :D
    Köszi, hogy megmosolyogtattál. ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Én csak 4 éve vagyok szemüveges, az elején utáltam, most már jobban szeretem, de még mindig kontaktlencsére szavazok. Én 100% -ig biztos vagyok benne, hogy megműtetem a szemem ha alkalmam lesz rá.
      Nekem pont fordítva van...Minden évben romlik...De remélem nem lessz rosszabb.
      Örülök, hogy tetszett! Köszönöm a kommented! (:
      Szia!

      Törlés
  2. Jó kis bejegyzés. Én idén kereken tíz éve vagyok szemüveges. Sokszor gondolkodtam már a kontaktlencsén, de mindig lebeszéltem róla magam. Szerencsére olyan az arcformám, hogy a legtöbb szemüveg jól áll nekem, így ezen nem aggódok sokat. Viszont eut a divatból szemüveg hordást (őszinte leszek) én elítélem. Ahelyett, hogy örülnének neki, hogy nem kell szemüveget hordaniuk, ők ezzel villognak a barátaik előtt. Én ha tehetném nem hordanám, de sajnos a -8,0s szememmel ezt csak műtét árán nem tehetném meg. (és még csak 16 vagyok)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszönöm! (:
      Szerintem mindenképp próbáld ki a kontajlencsét, az elején nehéz, de pár hét és hozzászoksz, legalábbis nekem bevált!
      Akkor te szerencsés vagy, nekem csak azok állnak jól amik mostanában divatok, a nagy, szélesebb szemüvegek. Én nem itélem el, de nem is támogatom...Nekem is egyre rosszabb a szemem, remélem megáll és nem romlik tovább, de ez nem rajtam múlik.
      Köszönöm a kommented!
      Szia!

      Törlés
  3. Szia!
    Ezt a cikket mintha pont rólam írtad volna, annyira át tudom érezni ezeket a helyzeteket :D
    Régebben egy négyszögletes alakú, piros szárú, iszonyatosan béna szemcsim volt, amit kb. egy éve cseréltem le a mostanira. Ezzel már nincs semmi bajom, de ne tudd meg, milyen volt bejárni egész Pestet, higy talájak egy valamire való darabot :D Mondjuk az túlzás, hogy sose venném le, szeretnék is kontaklencsét, csak a szüleim lazán közölték, hogy én ahhoz béna vagyok, hogy berakjam, meg e elhagynám. Na, kössssz...
    Annyira utálom, ha strébernek, vagy vaknak néznek! Komolyan, ki volt az az idióta, aki kitalálta ezt a baromságot?! Aztán persze csodálkoznak, hogy "jéééé, te amúgy tök jófej vagy!"😏
    Az is vicces helyzet, amikor a szintén szemüveges nahyimmal próbáljuk megpuszilni egymást. De megtalaltuk a megoldást a problémára: egyikőnk mindig leveszi a szemüvegét ;D A kicsiszem parán nekem a szemspirál segített :)
    Egyébként én se értem azokat, akik divatból hordják. Örülnének, hogy jó a szemük és nincsenek kárhozatra ítélve :P Ó, amúgy tudjátok, ki az a szerencsétlen, aki úgy néz ki a vastag keretes, menő geek szemcsiben, mint egy beszívott, fogyatékos egér? Hmmmm... Ja, megvan, Maja! Ki más? Pff... :( :D
    A szexi titkárnőt már n is megkaptam :D
    Nagyon jó bejegyzés volt, csak így tovább!
    Puszi, Maja<3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziaa Maja! ^^
      Uramatyám ha látnád az én régi szemüvegem! Úgy nézten ki benne mint egy örült tudós vagy nem is tudom... :D Próbáld meggyőzni őket, hidd el a kontaktlencse nagyon jó! *-* Amúgy...Nem szokott más véleménye érdekelni, de ezért a stréberes elgondolásért is utáltam a szemüvegem, de volt egy olyan osztálytársam aki azért hordott szemüveget, hogy okosabbnak látszódjon...Okééé... :D
      Á ez a puszis dolog annyira vicces :D Nekem szerencsére beváltak a mostani, divatos szemüvegek!
      Köszönöm a kommented! ^^
      Ui.: Ez a kép leírja a szemüveg egész lényegét! :D

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  4. Szia Lili! :)
    Fantasztikus bejegyzés lett, végigmosolyogtam az egészet!
    Törzsgyökeres szemüvegesként abszolút átérzek minden ilyen helyzetet.
    Nekem régen ilyen téglalap alakú szemüvegem volt, mondjuk ez nem is volt olyan rég, mert még egy éve sincs. Szegény szemüveget szerintem szarrá szekáltam annyiszor próbáltam vele fekve filmet/sorozatot nézni :D Ez az új szerencsére még bírja a strapát, meg kímélem is.
    Ez a mostani ilyen nagyon hipsteres szerintem :D, de azt mondják, meg én is úgy gondolom, hogy jól áll, szóval megvagyok.
    Nagyon jó poszt lett, és az a kép az elején mindent vitt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Nagyon örülök, hogy tetszett!
      Jézus, ha láttad volna az Én régebbi szemüvegem...Fu, nem mertem utcára lépni benne :D De szerencsére a mostani tetszik, és jól áll. :)
      Imádom azt a képet.:3
      Szia Ginny!

      Törlés
  5. Fuh, ismerős mindegyik pont, nagyon is. :D Igaz, felénk annyira nincs elterjedve ez a csúfollak-mert-szemüveges-vagy dolog (lehet, hogy ez inkább korosztályfüggő), sőt, inkább megdicsérik azt az illetőt, aki egy jól kinéző keretes szemüveget hord. Ami a leginkább bosszant, az a divatból szemüveg pont. Mit nem adnék tényleg, ha nekem nem kellene minden nap hordanom...
    Remek cikk lett. ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Igen, ez mindenképp korosztályfuggű, meg igazából most már hietetlen nagy divat lett a szemüveg, szóval ezért is hagyták ebbe ezt a dolgot.
      Igen! Én például amint lehetőségem lesz rá, megműtetem a szemem.
      Köszönöm! <3

      Törlés
  6. "Azta, két fejed van" neked pedig valami súlyos problémád.
    Sírok :D Jó bejegyzés lett. :)

    VálaszTörlés
  7. Bizonyított tény, hogy azok az emberek , akik szemüveget hordanak okosabbnak, magasabb tudásúnak látszódnak, mint aki nem hord szemüveget. Ezeket az emberek tisztelik a munkában is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! (:
      Ez biztosan igaz, például az egyik ismerősöm csak azért hord szemüveget, hogy okosabbnak tűnjön...Bár megértem, mégsem tudnám elképzelni, hogy én ezért hordjam a szemüvegem.

      Törlés
    2. Nyugi én sem :-) Sajnos gyerekként szemüveges akartam lenni, most pedig felnőttként már nem örülök annyira neki, de sajnos hordanom kell, hogy lássak. Távolra látok rosszul, és most megint romlott a szemem. Kezdődött 2014-ben -0,5 lencsével, majd 2015-ben egyik szemem -0,5 másik -0,75. Most fogok vissza menni majd a dokihoz mert már a közel látásom se a legjobb. Szóval nekem évente romlik a szemem. Oké pici mértékben, de ha így hallad a végére semmit se látok majd 35 évesen. Így is pacáknak látom az embereket , még szemüveggel is 4-5 méteres körzetben xd

      Törlés
    3. Hidd el, átérzem :D Az én szemem szőrnyen rossz, de én úgy vagyok vele, hogy amíg tudok kontaktlencsét horani nem érdekel. :D

      Törlés
  8. Jézusom, de igaz :D
    Engem pornósztárnak hívtak az új szemüvegemmel :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Úristen, ez még a szexi titkárnőnél is rosszabb :"D
      Köszönöm, hogy kommenteltél! :)
      Szia!

      Törlés