2016. július 23., szombat

Ez vagy az? - blogger dilemmák

1. Wattpad vagy Blogger
Ez mindig is kérdés lesz a bloggerek közt. Valaki ezt szereti jobban, valaki amazt, mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya. Ha inkább feltűnő, kinézetre (is) fókuszáló blogot akarsz akkor én inkább a bloggert ajánlom. Ha kevesebb időt akarsz szánni a kinézetre akkor pedig a wattpadot.

2. Szereplő menüpont vagy inkább ne?
Sokan úgy gondolják, hogy nincs értelme egy ilyen menüpontnak, hiszen az olvasók képzeletére kell bízni a szereplők kinézetét. Én úgy vagyok vele, hogyha kedved van hozzá, akkor csinálj egy ilyen menüpontot, hiszen aki szeretné az megnézi, aki nem az pedig nem. Senkit se fog zavarni.

3. Angol vagy magyar? 
Nem mindegy, hogy a szereplődet Sándornak vagy Alexnek hívják, ahogy az se, hogy az Alföldön vagy New Yorkban játszódik a történet. A lényeg, hogy ne legyen erőltetetten "Amerikai feelingje" a történetnek.

4. Műprofil vagy az igazi?
Legtöbben az elsőre szavaznak, de van olyan aki felvállalja az igazi nevét/profilját. Valaki inkább elkülöníti a 'blogger' életét az 'igazi' életétől, ezért inkább kitalál egy írói nevet.

5. A cukimuki vagy a szarok a világra karakter? 
A női szereplők két véglete. Főleg a SZJG korszakban volt divat olyan Reni-féle karaktereket alkotni akire legtöbbször rányomták a "szerencsétlen de mégis cuki" bélyeget. Aztán jött a "kemény csaj" időszak aki többször használta az öklét mint kellett volna, vagy épp minden második mondata egy beszólás volt. Khm...Tudjátok, az a bizonyos aranyközépút hiányzik.



És ti melyiket választjátok? 

Ui.: Két ember leiratkozott a blogról, esetleg megírnátok ha valami rosszabb lett? Mert érdekel a véleményetek! 
Illetve Köszönöm Nektek a sok kommentet, azt a sok oldalmegjelenítést és a szavazatokat a blogon! 
#szeretemazolvasóimat♥ #lopomLeinerLaurahastagét

5 megjegyzés:

  1. Szia!
    Nem értem, miért iratkoztak le, szerintem nagyon jó a blogod :O Talán az nem tetszhetett nekik, hogy mostanában (ezt leszámítva) nem volt túl sok bloggal kapcsolatos bejegyzés, csak ugye a kínos pillanatok meg a szemüveges. És azt hitték, hogy már nem is lesznek a blogokról cikkek. Vagy nem tudom, én se értem ezt az egészet :/
    Nem is tudják, mit hagytak ki, ez a cikk szuper lett! Nagyon jól megragadtad a dolgok lényegét, tényleg ezek a leggyakoribb dilemmák. A Wattpadet még nem próbáltam, egyelőre tök jól elvagyok a bloggerrel, és szerintem még jó ideig ez így is marad. Amúgy is szeretem a szép design-okat :) (mondjuk én egy fejlécet se tudok elkészíteni, de vannak nagyon tehetséges bloggerek, akik szerencsére mindig segítenek ebben :) )
    A szereplő menüponttal úgy vagyok, hogy jó lenne, ha nem lennél béna hozzá, és lenne energiám képeket keresni. Mondjuk, a közös írásnak hála, az OV-ben lett végül :) A lázadás kezdete blogomnál is volt egy ideig, de aztán a képek fele magától törlődött (WAT??) úgyhog leszedtem... De én szeretem látni, hogy az író hogy képzeli el a karaktereit, még ha az én fejemben teljesen máshogy is élnek. :)
    Angol vagy magyar? Brazil :DD Amúgy külföldiekről nekem könnyebb írni. Nem tudom, miért, de ott töb szebb, karakteres név van. Plusz ugye kitalálhatunk egyéb neveket, amik abban a környezetben nem is hangzanak furán. Például, a Samira név nem is létezik, csak az én agyam szüleménye ;D Meg persze azért is jó az angol név, mert akkor hívhatod a karakteredet Alexnek, és máris szerepel egy celeb a blogodban :3 :"DD
    Bár nekem a legtöbb ismerősöm tudja, hogy blogolok, mégis csinátam egy kamuprofilt. Mert hát vannak akikre nem tartozik.
    Az arany középúttal egyetértek! Én se bírom, ha egy karakternek csak pár bizonyos tulajdonsága van, és ezeken még csak nem is változtat valami hatására!
    Szóval ne keseredj el, biztosra veszem, hogy jönnek majd új olvasók ;) Imádunk Lili <3
    Puszi, Maja<3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Maja!
      Igen, én is erre gondoltam, hogy kevesebb blogos cikk volt, de mivel ez egy "mindenes" blog, gondoltam ez még belefér. De semmi gond, köszönöm, nagyon sokat jelent ha az olvasóim (főleg ha az egyik írótársam) támogat! ♡
      Nekem is ugyanez volt egy másik blogommal...Egy évezredik tartott megkeresnem a szereplők menüponthoz a képeket aztán eltűntek...
      Egyetértek tényleg jobb ha a név választást vesszük figyelemben...Meg persze ott van Alex :D
      Jaj, Maja, úúgy imádlak. (vicceltem, igazából csak az exed kell) :"D
      Sziaaa! :*

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  2. Szia!
    Szerintem egy blogról kár lenne azért leiratkozni, mert vittél bele egy kis személyest is, sokak meg azért csalódottak, mert nem érzik magukhoz közelebb az írót.
    Ez egy nagyon jó cikk lett :) Én úgy oldottam meg a szereplő menüpontot, hogy saját rajzokat készítek hozzájuk, így az emberek kaphatnak egy képet, s mivel az csak egy rajz, a képzeletük hozzáadhatja az emberei jegyeket.
    És az előttem íróval teljesen egyetértek: a külföldiekről könnyebb írni, nekem is. Mondjuk nekem még az kevés volt, és egy teljesen kietlen részen - de létezőn - ,építettem fel egy világot,amit képzeletbeli helyszínekkel egészítettem ki.

    És visszatérve: ne legyél elkenődve a két leiratkozód miatt, a blogod színvonala nem változott semmit! :)

    Ölel: Nashua S.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! ^^
      Örülök, hogy tetszett! ^^ Ez egy nagyon kreatív megoldás! Én is szeretek rajzolni, de nem olyan szinten, hogy a rajzaimat publikáljam is...:D Nekem is volt egy blogom, ami kitalált helyszíneken játszódott, csak én mindig hülye város/ország neveket találtam ki, amik egyáltalán nem hangzottan jól...Köszönöm, tényleg túllépek rajta, csak nem értettem az okát, de amíg vannak olyanok akiknek tetszik az, amit csinálok, folytatni fogom!
      Köszönöm, a kommented!
      Szia! (:

      Törlés