2016. augusztus 5., péntek

Focis blogok - az új blogger téma

Focis blogok.


Valaki ha ezt a kifejezést meghallja arra gondol, hogy mindjárt lelövi magát, vagy unottan felsóhajt. Más pedig azt gondolja, O, tényleg! Holnap ki kell raknom az új részt. Mert igen, lehet, hogy pont te is egy focis blogot írsz. Ahogy én is. Igen, nekem is van egy focis blogom, amit imádok írni. Hiába van belőle sok, hiába mondják azt, hogy csak azért kezdtem el mert most az a menő, még az se érdekel ha az 1D korszakhoz hasonlítgatnak. De azért vegyük már végig, ezeket a dolgokat...

1. Nagyon sok van belőle. Minek még?
Huha! Ha tudnád, hogy fanfictinokból, gimis, fantasy, kaland blogokból is mennyi van...Most lehet, hogy sok focis bloggal találjátok szembe magatokat, de higgyétek el azért a többi blogból is találtok. Meg amúgy is, mi az, hogy minek még? Arra még nem gondoltatok, hogy azért mert ilyet szeretnénk írni?
Ez csak akkor gond, ha olyan blogok lennének amik két rész után bezárnak, mert azokkal tényleg nem lehet mit kezdeni.

2. Csak azért kezdted el mert ez a menő
Nyilván hatással vannak az írókra más bloggerek is. Ha te mindennap találkozol egy focis bloggal, nem gondolkozol el, hogy "hm...milyen lenne egy ilyet írni?".
Persze az más ha csak azért kezdjük el mert akkor sok feliratkozónk lesz (ami egyébként nem igaz, de mindegy). De valljuk be: ez is benne van a pakliban. A hangsúly viszont ezen van: ha csak azért kezdjük el. Nem ha csak azért is.

3. 1D
Az One Direction korszak nem azért volt rossz mert minden sarkon ilyen blog volt. Jó, nem álszenteskedek...Engem is idegesített. De így visszanézve, nem az volt a gond. Hanem az, hogy mindegyik ugyanarról szólt, és legtöbb hihetetlen igénytelen volt. Ezért pedig nem lehet összehasonlítani a focis őrülettel, ugyanis én eddig egy igénytelen EB-s bloggal nem találkoztam.
Valamilyen szinten megértelek titeket, akiket ez idegesít. De akkor csak pörgessetek át azokon a blogokon amik focisok, ha szeretnétek akkor írjátok le az építő kritikátokat az írónak, csak ne utálkozzatok, mert az nem vezet semmire.

Ezek azok amiket legtöbben szoktak mondani a focis blogokról negatívumként. De szerintem teljesen más a baj az ilyen blogokkal, és egyszerűen nem bírom elhinni, hogy ez csak nekem szúr szemet...Semmi realitás alapja sincs a legtöbb történetnek.

Mert a sport nem erről szól!

Az oké, hogy van benne szerelmi szál, de egy igazi élsportolónak az EB idején nincs ideje a szerelemre. Edzés, edzés, edzés. Ez az életük. Tehát ha írsz egy sporttal foglalkozó blogot, legalább egy icipici valóság legyen benne. Persze így nehéz egy romantikus blogot írni, ha az, akivel össze akarod hozni a szereplőd folyton csak a pályán futkorászik a labda után, de ezért vagyunk mi nagy fantáziával megáldott bloggerek, hogy minden helyzetből kihozzunk valamit.
Üdv: egy sportoló

Próbáltam ebben a bejegyzésben mind azok oldalát védeni akik írnak/olvasnak ilyen blogokat,  és megérteni azokat is akik pedig utálják őket. Mert én is szem forgatva néztem, ahogy egy hónappal ezelőtt nyíltak sorba az ilyen meg olyan focis fanfictionok, aztán beleolvastam egybe és ez volt az első gondolatom: ez kurva nagyon jó!
Lehet sokan azt gondolják, hogy csak azért védem ezeket a blogokat, mert én is egy ilyet írok (nyilván köze van hozzá) de mielőtt nem írtam volna focis történetet, azelőtt is pozitívan álltam a dolgok előtt, csak egy dolgot kértem; hogy ne legyenek sablon blogok. Megint csak erre tudok kérni mindenkit aki ír/elkezd írni egy ilyen blogot.

Ui.: Szurkoljatok az Olimpián! Mutassuk meg, hogy mi nem csak a focit nézve tudunk drukkolni.

8 megjegyzés:

  1. Szia!
    Teljesen egyetértek. Igaz én kevés focis blogot olvasok, de amiket igen, azok marha jók.
    És igazad van abban h csak edzésre van idejük az EB ( hamarosan reméljük h a VB ) alatt, de esetleg olyan is lehetne h egy lány megpróbál bekerülni a csapatba ( 0% esélye van a valóságban xD ) és így könyebb a szerelmi szál kialakítása. De ez csak egy példa volt.😂 És igen! Aki ilyen blogot indít gondoljon a háttérre és ne csak az legyen h pufff, szerelmesek. Legyen kreatív ez a legfőbb.
    Csók, Camryn 😚

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ui.: Remek bejegyzés lett, és HAJRÁ MAGYAROK!

      Törlés
    2. Szia!
      Én se olvasok sokat, de amiket igen azt szeretem! (: Na, végre valaki más is egyetért ezzel kapcsolatban! :D
      Örülök, hogy tetszett, és, hogy írtál egy kommentet! (:
      Szia!
      Ui.:ezerrel drukkolok *-*

      Törlés
  2. Szia! :)
    Bár én nem olvasok és nem is írok focis blogot, megértelek. Nem a másik ember posztja, hogy megmondja, miről írhatsz, és az sem, hogy látatlanba ítélkezzen, és belerakjon a "sablon" kategóriába.
    Én mindig kívülről figyelem az ilyen blogger-trendeket, mert valahogy sosem az én világom egyik sem :D Meg aztán inkább jobb kimaradni a vitákból...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Jó tudni, hogy egy olyan ember is így gondolja aki nem olovas/ír ilyen blogokat, mégse ítélkezik.
      Igen, vitázni nincs értelme!
      Köszönöm, hogy kommenteltél! :)

      Törlés
  3. Szia!
    Csak egyetérteni tudok, miért ne írhatna valaki focis blogot vagy 1D fanficet? Mert sok van belőle?! Ugyan már, mindenből sok van és (remélem) a legtöbb blogger magának ír. Más lenne ez a focis blogoknál? Nem hiszem...
    Szuper volt a cikk :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Örülök, hogy tetszett, és annak is, hogy így gondolod! :)

      Törlés
  4. Szia!
    Csak egyetérteni tudok, miért ne írhatna valaki focis blogot vagy 1D fanficet? Mert sok van belőle?! Ugyan már, mindenből sok van és (remélem) a legtöbb blogger magának ír. Más lenne ez a focis blogoknál? Nem hiszem...
    Szuper volt a cikk :D

    VálaszTörlés