2016. szeptember 10., szombat

Nem vagyunk tökéletesek! - blogger világ



1. Nem magunknak írunk!
Mégis miért írnánk egy blogot, és publikálnánk a részeket/bejegyzéseket ha csak magunknak írnánk? Én igenis másoknak, az olvasóimnak írok, az más, hogy én is szeretem azt amit írok, és fontos, hogy az amit megosztok a blogomon az nekem is, és az olvasóknak is tetsszen. Ha csak magamnak írnám a történeteimet akkor azt csinálnám amit pár évvel ezelőtt; egy füzetben írnám a sztorit, és párszor újra elolvasnám. De nem publikálnám sehol. Tehát ezt az elsősorban magadnak írj dolgot átalakítanám magadnak is írj-ra.

2. Igenis számítanak a számok!
- Nem érdekel az oldalmegjelenítés!
- Nem számít hányan olvassák a részt, én magamnak írok.
Nem a feliratkozók miatt blogolok!
Oké, ezek mind igazak egyrészről, de most mindenki tegye a szívére a kezét és vallja be, hogy igenis számít az oldalmegjelenítés, a feliratkozók száma, és hogy hányan kattintottak a részre! Ezzel pedig semmi baj nincs, hiszen azért írunk blogot, hogy olvassák, hogy elmondják róla a véleményüket az olvasók. Úgyhogy attól még mert egy bloggernek fontos az oldalmegjelenítés, nem lesz egy szörnyű, csakis a külsőségekkel foglalkozó író...

3. Vannak előítéletek!
És mindig is lesznek amíg világ a világ. Én is félve nyitok meg egy One Directionos blogot, mert nem felejtettem el azt az időszakot amikor ezek elárasztották a Bloggert, valaki irtózik a focis fanfictionoktól, más a gimis blogokkal van így, hiszen az embernek egyszer elég elolvasni egy rossz blogot, rögtön rányomja a bélyeget a többire is, ami nem jó. De nem is azzal van baj, hogy sokan előítéletesek, hanem az, hogy nem tudnak, vagy nem akarnak, változtatni a véleményükön, még akkor is ha nincs igazuk. Én azt mondom, próbáljunk minden blognál tiszta lappal kezdeni, hiszen egy új író, új történet, teljesen más blog. Akkor pedig miért érdekelne ha épp a fociról, egy gimis lányról vagy egy híres bandáról szól?

4. Számít a kinézet!
Látsz egy blogos csoportba egy szimpatikus blogot, rákattintasz a linkre és mi az amit legelőször észreveszel? A design és a fejléc. És ugye, hogy szívesebben olvasod tovább a történetet ha szép, igényes a blog kinézete? Mert igenis számít, hogy hogy néz ki a blogod, hiszen ez is mutatja, hogy mennyit foglalkozol a blogoddal. Itt nem az a lényeg, hogy ilyen meg olyan kódolt desinged legyen, a fejléc is lehet egyszerű, csak az összhatás legyen szép. Szóval ez a csak a történet számít, a kinézet nem dolog számomra egy hülyeség, maximum ha telefonról olvasol, mert ott nem látszik a design.

Ezzel a bejegyzéssel csak azt akartam elérni, hogy megértsék az írok/olvasók, hogy a bloggerek világa rohadtul nem hibátlan, és tökéletes! Ezen pedig nem tudom miért kell meglepődni, mi is emberek vagyunk, több ezer blogger, történet és személyiség, nyilván lesznek dolgok amikben nem értünk egyet, megsértjük egymást, esetleg egymásba ütközik a véleményünk, mert mint minden más, a bloggerek világa se rózsaszín, szívecskés, mindenki-mindenkit-imád társaságból áll. Tehát lehet, hogy megváltoztunk, még azt is elismerem, hogy több a féltékeny, rosszindulatú ember mint régebben, de ez azért van mert egyre többen vagyunk, és ne csak a negatív oldalát nézzük, vegyük észre a tehetséges, jófej és segítőkész embereket is, hiszen ők viszik előre a bloggereket.

Senkit se akartam megsérteni, az én véleményem ez, és a tiétek mi?

UI.: Szavazzatok, milyen cikket szeretnétek látni a blogon? :)

5 megjegyzés:

  1. Szia!
    Teljesen igazat adok neked. (Bár engem a kinézet tényleg nem érdekel, csak olvasható legyen a betűtípus, betűszín, illetve a modulsáv, ne legyen tele giffekkel, de amúgy tényleg nem nagyon érdekel)
    Én mindig is azért írtam, hogy megosszam másokkal a véleményem. (A történetek mások, ott azért publikáltam, mert reméltem, hogy valakinek tetszik és szívesen olvassa majd.) És érdekelt mások véleménye. Jólesik, ha kapok egy kommentet vagy egy pipát és nagyon boldog vagyok, mikor átlépek egy 1000 fordulót az oldalmegtekintésekben.
    Én a gimis blogokkal vagyok így, hogy félve nyitom meg, mert hogy milyen lesz.
    Nem vagyunk tökéletesek, egyszerűen lehetetlen, hogy tökéletesek legyünk. Egy blog sem lesz sosem tökéletes, bármennyit is törődik vele az író.
    Jó bejegyzés volt, tetszett :)
    Ölellek: Rowena

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Igen, a kinézetbe ezeket is értettem, mint betűtípus és hasonlók, lehet, hogy csak nekem fontos, de engem tényleg nagyon megtud ragadni egy blog ha szép, igényes a kinézete. ^^
      Talán az olyan írok érthetnek meg jobban (mint például te :D) aki ír egy ilyen mindenes blogot, hiszen mi tényleg azért írunk, hogy megosszuk a véleményünket másokkal!
      Köszönöm, hogy kommenteltél!
      Szia! (:

      Törlés
    2. Szia!
      Ízlések és pofonok :D
      Igen a mindenes blog írói, ezt jobban átélik. :)

      Törlés
  2. Szia!
    Na ide kérek egy hatalmas pacsit! ✋🏿✋🏿✋🏿
    Teljesen egyetértek, főleg a legelső pont az, amivel a szivembe loptad magad :D már régóta ecseteltem, hogy ez a magamnak írok dolog mennyire nem igaz. Csak kevesen értettek eddig velem egyet :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziaa!
      Ha tudnád, hogy ezzel mennyire megnyugtattál! Már azt hittem, senki sem ért velem egyet! HATALMAS pacsi! ♡
      Szia!

      Törlés