2016. október 29., szombat

A siker titka

1. Győzd le önmagad!
Az edzőm szavát idézem: "A legnagyobb ellenfeled nem más, hanem te magad vagy. Hiszen még a szóban is benne van; ellen-feled."
Szóval, elsőnek ne a többieket akard legyőzni, ne másoknál akarj jobb lenni, hanem törekedj arra, hogy minden nap jobb és jobb legyél annál ami tegnap voltál. Győzd le a gátlásaid és a félelmeidet, és a legfontosabb: Higgy önmagadban!

2. A becsület útján járj
Mert igenis lehet valaki sikeres ha nem csal és becsületes, és aki ebben nem hisz, az magában sem hisz eléggé, hiszen azt gondolja, hogy csak valami, vagy valaki más segítségével tud eljutni a sikerig. Hidd el a karma mindent lát, ráadásul mennyivel jobb úgy visszagondolni valamire, hogy tudod, hogy becsületesen, saját erőből jutottál el oda ahol most vagy.

3. Ne ijedj meg az akadályoktól
Az akadályok azért vannak, hogy bizonyíts magadnak, hogy próbára tedd azt amit tudsz, úgyhogy ne félj tőle, csak fejlődni tudsz. Sokszor pedig ott az a bizonyos második esély, amit mindig jól használj ki.

4. Tudj veszteni
Ha valamiben más a jobb, esetleg most csak a második hely jutott neked, ne kezdj dühöngeni és bosszút forralni. Tanulj meg veszíteni. Mert az, hogy vesztettél nem egyenlő a kudarccal, sőt! A hibákból lehet a legjobban tanulni.
De ugyanilyen fontos, hogy tud kezelni a győzelmet. Sose bízd el magad, mert aztán jön egy nagyobb pofon, és hidd el: Felállni sokszor nehezebb mint a csúcsra jutni.

5. Hallgasd meg a kritikákat
Mindig hallgasd meg mások véleményét is, gondold át amit mondtak, de ne hagyd, hogy esetleg elbizonytalanítsanak. Figyeld meg, hogy azt a véleményt csak a rosszindulat és a féltékenység szülte, vagy tényleg segíteni akart-e az, aki mondta.

6. Légy keményebb
Nem lesz sétagalopp, hogy elérd a céljaid, sőt! Meg kell edződnöd, mert mint mindenhol itt is egy szabály van; a legerősebbé az első hely, a gyengéket pedig a földre taszítják. Tanulj meg kiállni magadért, ne hagyd, hogy mások irányítsanak, mindig legyen véleményed és azt ne félj kimondani.

7. Ne hasonlítsd magas másokhoz
Sose azt nézd, hogy mást mit ért el, persze ez nem az jelenti, hogy nem lehet példaképed, ne hasonlíts magad másokhoz, mert sose tudhatod, hogy ők, hogy jutottak el oda ahol most vannak.

***

Mindenkinek mást jelent a siker. Mindenki akar valamiben sikeres lenni, legyen az sport, művészet, tudomány vagy akár az írás. Valaki tehetséges de nem elég szorgalmas, másnál ezt pont fordítva van. De egy biztos: A sikerhez idő kell. Szóval ha úgy érzed nem megy az ami elterveztél, ne ess pánikba és még véletlenül se add fel! Higgy magadban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése