2017. június 18., vasárnap

Arcobaleno - Blogger Kihívás

Sziasztok!
Mint láthatjátok egy Blogger kihívással érkeztem Nektek. Bár elég lazán elsiklottam felette, hogy lassan már egy hónapja volt a blog elsőéves szülinapja, ráadásul több mint nyolcvanan lettünk, azért nem feledkeztem meg róla! Úgyhogy részben ezek miatt, részben pedig azért mert mindig is szerettem volna egy kihívást létrehozni, csináltam meg ezt a bejegyzést. Mivel legtöbb olvasóm író is egyben, gondoltam ezzel halálom meg nektek, hogy itt vagytok. :)
Na és akkor, miért is Arcobaleno a kihívás neve és mit is jelent? Olaszul szivárványt, és azért lett ez a neve mert hozzam közel áll ez a nyelv, illetve a blog címe is olasz ezért gondoltam ez belefér, ha másért nem, akkor az eredetiség miatt.
A kihívás öt feladatból áll, úgy alakíthatod a dolgokat ahogy te szeretnéd. Nem kell az összeset megcsinálni, csak amelyik tetszik, a sorrenden is változtathatsz és nincs megadva, hogy pl. ez egy harmincnapos kihívás legyen vagy hasonlók. Szóval teljesen szabad, igazából csak a feladatok és a kihívás neve van megszabva. Nagyon örülnék ha valaki megpróbálna bármelyik feladatot, tényleg próbáltam olyanokat kitalálni amik szórakoztatóak és esetleg egy jó bejegyzést is lehet belőlük írni. Mindenképp juttassátok el valahogy hozzám az írásotokat ha megcsináltátok a feladatokat, ha pedig kirakjátok a saját blogotokra akkor linkelnétek ezt a blogot mint forrást? Hogy minél több emberhez eljusson. :) Illetve a kihívásnak van egy hirdető "plakátja" is, ha szeretnétek azt is csatolhatjátok a bejegyzéshez, de azt nem muszáj.
Jó olvasást és bloggolást!


1.  Piros
A múltból a jövőbe
Keresd meg a legelső írásodat (ha még megvan, ha nem találod akkor a legrégebbit amire rábukkansz) és írd újra.
Szerintem ez egy izgalmas dolog. Kezembe temetett arccal röhögök magamban amikor előveszem a kilencévesen írt első kis valamimet, vagy éppen az első "könyvemet" ami pontosan 72 oldalas lett. Tegyetek ti is így, és ha nem is az egészet, de egy kis részletet írjatok át úgy ahogy most írnátok le, a különbség ordító lesz és hihetetlen vicces.
Ha esetleg kíváncsiak vagytok arra, hogy az én írásom milyen is volt évekkel ezelőtt akkor olvassatok bele ebbe a cikkbe: A kezdetek kezdete


2. Sárga
Fordul a kocka!
Belegondoltál már abba, hogy mi lenne ha a te életedről írna egy blogger egy történetet? Te csak egy kitalált szereplő lennél, egy kitalált világba és életbe. Válasz ki egy eseményt, egy napodat és írd le, mintha csak egy kitaláció lenne.


3. Zöld
A Nagy Találkozás
Ki az akit valószínűleg bosszúból megölnének a szereplői ha esetleg találkoznának vele? Hát igen...fogadjunk, hogy kb. mindegyikőnket, ugyanis valljuk be, sokszor nem épp a legjobb sorsot szánjuk nekik, meghalnak, kinyírjuk a szerelmüket, esetleg úgy alakítjuk a szálakat, hogy a lehető legrosszabb legyen nekik csak, hogy egy kis izgalmat vigyünk a történetbe. És mi lenne akkor ha találkoznának veled, a megalkotójukkal és jól megmondhatnák neked a magukét? Írd le, hogy te, hogy képzeled el ezt a találkozást!


4. Kék
Fejlődj!
Nem szeretsz E/3-ban írni? Vagy esetleg a fiú szemszögtől rázz ki a hideg? Nem tudsz fejlécet szerkeszteni? Még nem írtál fanfictiont, vagy esetleg egy novellát? Hát akkor eljött az idő, hogy kipróbáld azt ami nem megy. Próbáld ki, hátha kiderül, hogy nem is megy rosszul az amit elsőnek utáltál/úgy gondoltad nem tudod megcsinálni. Ha max rosszul sül el a dolog, fogd a kihívásra. 😂


5. Lila
Minden nézőpont kérdése!
Válaszd ki egy meglévő történeted és írd át egy mellékszereplő szemszögéből. Elég csak egy fontosabb párbeszédet, vagy egy részt, nem kell az egészet, de ha tényleg beleéled magad és egy másik szereplő érzéseivel és gondolataival írod le ugyanazt amit már egyszer a főszereplőével érdekes lesz, hogy mennyire megváltozik a nézőpontod.





6 megjegyzés:

  1. Szia!
    A 3. pont nagyon tetszik, mindenképp meg fogom csinálni, mert szerintem ez egy nagyon jó ötlet.
    Puszi: Rowena

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Bevallom, nekem is az az egyik kedvencem :D

      Törlés
  2. Kedves Lili Leone!

    Zseniális kihívás, már alig várom, hogy belefogjak. Olvasás közben el is gondolkodtam, melyiket hogyan csinálnám. Teljesen felspanolt!

    De van egy kis bibi. Nem vagyok író. Illetve csak próbálkozom, de még nincs kész prózai alkotásom, azaz az én esetemben, novellám. A (csúf?) igazság, hogy amatőr költő vagyok. Így hát, ha a kihívás engedi, akkor én a verseimmel tenném a tennivalókat. Remélem szabad. :D

    Üdvözlettel:
    Hollótoll

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Nagyon örülök, hogy tetszik a kihívás!
      Az Arcobaleno tényleg nagyon szabad és nyitott bármire, szóval nyugodtan vágj bele akár kezdőként, versekkel! <3
      Köszönöm, hogy kommenteltél!
      Szia!

      Törlés
  3. Szia!
    Belevágtam a blogomon a kihívásodba, nagyon tetszett az ötlet!

    Niki
    https://fridaylattestories.blogspot.hu/2017/07/arcobaleno-blogger-kihivas-piros.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Niki!
      Ennek nagyon örülök!:) Egyébként elolvastam a bejegyzéseket és nagyon tetszettek! :D <3

      Törlés