2018. június 3., vasárnap

Még az Alternatív érettségin is megbuknék...|kihívás|

Ezt a képet én szerkesztettem, a kihívásnak nem ez a hivatalos "plakátja"!

Sziasztok!
Igen, a cím magyarázatot követel magának, amibe most bele is kezdenék. Az Alternatív érettségi egy kihívás neve, amit a Felnőtt szemmel írója talált ki, illetve valósította meg. A kihívás szabályai/lényege ez lenne:
- Írj néhány kedves szót arról, akitől kaptad a kihívást. Ha nagyon szereted őt olvasni, belinkelheted a blogját is.
-Az alternatív érettségin három tárgy van: random tények, emlékek és fantázia. Mindhárom tárgyból húsz-húsz "tétel" van. Ahhoz, hogy átmenj, legalább tízet meg kell válaszolnod tárgyanként, amiket te választasz ki.
- A válaszaid után illeszd be az eredeti kérdéssort, hogy a kihívott is tudjon válogatni a hatvan kérdés közül. KÉRDÉSEK
- Nincs rossz válasz!
- Hívd ki azokat akiknek szívesen feldobnád a napját, vagy azt akit vizsgák közben megjutalmaznál még egy vizsgával!


Aki régóta követi engem, vagy csak visszanézi a bejegyzéseimet, az tapasztalhatja, hogy egyetlen TAG, vagy kihívás sincs fent a blogon, pedig sokra meghívtak, és én tényleg sajnálom, hogy nem csináltam meg őket, de úgy látszik, ez nem nekem való. Higgyétek el, minden egyes kihíváshoz úgy álltam hozzá, hogy azta, ez tetszik, jó kérdések vannak benne! Aztán amikor megpróbáltam megválaszolni őket, akkor nem ment. Igazság szerint egy elég spontán ember vagyok, és rá kellett, hogy jöjjek, egyszerűen előre megírt kérdésekre nem tudok válaszolni, anélkül, hogy unalmasnak ne érezném a bejegyzést, miközben biztos vagyok abban, hogy lenne olyan olvasóm aki nem találná annak. DE, mint mondtam Ágoston kihívása megragadta a figyelmemet, és bár nem egészen a szabályok szerint "játszom", mivel nem válaszolok annyi kérdés amennyire kéne és nem is úgy, ahogy kéne, de higgyétek el, ez nekem hatalmas előrelépés. Úgyhogy Ágostonnak sikerült elérnie, hogy ha nem is teljesen úgy ahogy kéne, de elhoztam egy kihívást a blogra;

Emlékek:

24. Mi volt a legszebb vagy legmeghatóbb mondat amit valaha mondtak neked?
Tudni kell rólam, hogy nem vagyok az az érzelgős típus, illetve inkább tettekkel, mintsem szavakkal lehet engem megindítani, szóval soha nem volt olyan (még), hogy olyan szépet mondtak volna nekem, hogy meghatottságomban sírva fakadtam volna, viszont volt egy mondtad amit nemrég mondott nekem az edzőm, és nagyon megérintette a lelkemet, pedig ő csak úgy odaszúrta egy beszélgetés közepébe. A következő hangzott el:
"Ha a lányom felnő, azt szeretném ha olyan lenne mint te". Az edzőm már hét éve ismer, és bár ezalatt az évek alatt többször is elmondta, hogy milyen megbízható vagyok, értelmes, kitartó, de mégis szerintem ezzel a mondattal fejezte ki igazán azt amit valójában gondol rólam. Azt akarja, hogy olyan legyen a lánya mint én! Hihetetlen jól esett, hogy valaki ennyire megbecsüli azt, aki vagyok.

27. Mi volt a legértékesebb dolog amit valaha nyertél?
Valószínűleg egy kicsit elvontan értelmezem a kérdést, de egy másik ember bizalma. Szerintem ennél nincs értékesebb dolog, amit egy ember tud a másiknak adni, ráadásul nagyon kevesen érdemlik meg, ezért mindig megbecsülöm azt aki a bizalmába tud avatni, és tudom, hogy megbízik bennem.

29. Mi volt a jeled az óvodában?
Egy madár. Szomjazom a szabadságra és nem tudom elviselni ha megpróbálnak egy kalitkába zárni. Valószínűleg ez a fantasztikus gondolat még nem fogalmazódott meg bennem háromévesen, de akkor is hiszek benne, hogy nem véletlen, hogy pont a madárra böktem, amikor megkérdezték, hogy mi legyen a jelem.

34. Mit tartasz eddig a legnagyobb dolognak amit elértél?
Azt, hogy bekerültem az ifjúsági válogatott kerettagok közé a sportágamban. Nem is igazán magára a tényre, hogy válogatott vagyok, hanem arra amit azért tettem, hogy odajussak ahol most vagyok.

Fantázia:

41. Mi az az esemény amit legjobban vársz? Hány nap van még addig?
Az év vége/nyári szünet. Soha nem szenvedtem még ennyire az iskolában, mint ebben az évben. Egyszerűen már hányok tőle. De pontosan hét tanítási nap van hátra, egy angol szódolgozat, föci TZ és nyelvtan teszt, és vége!

44. Ha mindenképpen népszerű lennél a jövőben, de te választhatnád meg, mivel válsz azzá, mit választanál?
Egyértelműen a sportot mondanám. De azért egy könyv megírása, amit több nyelvre is lefordítanának, se lenne rossz, mint ok arra, hogy híressé váljak. Bár ezekben sem az lenne a lényeg, hogy híres legyek. Mindig is megosztó érzéseket keltett bennem a híresség.

46. Ha holnap azzal a tudattal ébrednél, hogy egyvalami megváltozott a külsődön, miben reménykednél, mielőtt tükör elé állsz, és meglátod?
Nem igazán külsőség, de abban, hogy újra jó lenne a szemem. Viszlát szemüveg és kontaktlencse! De mindegy is, úgyis meg fogom műttetni a legelső alkalommal amikor lesz rá lehetőségem.

51. Mi tesz egy barátságot igazzá?
A bizalom. Az, ha mellette tényleg teljesen el tudod engedni magad. Az, ha támogatjátok egymást, és cseppnyi féltékenység nélkül tudtok örülni egymás örömének.

Mint látjátok, a random szekciót teljesen kihagytam, ennek az az oka, hogy sok kérdésre csak "nemmel" tudtam volna válaszolna, vagy az, hogy a bejegyzéseim által vagy pont a 28 random és kevésbé random tény rólam és a blogról című cikkben már megválaszoltam.
Viszont amiért leginkább meg akartam írni ezt a bejegyzést az azért volt, mert úgy gondolom, hogy a Felnőtt szemmel megérdemli a figyelmet. Ez a legelső blog, több mint egy év után aminek minden bejegyzésére rákattintottam. Hogy miért? Mert sokszínű, mert miközben olvasom, érzem, hogy az írója gondolkozott, és ezáltal engem is elgondolkoztatott, mert olyan nyíltan és összeszedetten ír a témákról Ágoston, hogy az példaértékű lehet sok bloggernek. Illetve imádom a, párszor pofátlan, őszinteséget és a szarkazmust a bejegyzéseiben. Szeretem, hogy értelmesen, sértegetések nélkül lehet vitázni, megbeszélni a véleményeinket kommentben. Ez a blog kilóg a sorból és nem is próbál magának helyett találni a birkák között, vagy éppen beolvadni a tömegbe, de mégis bárki felé nyitott, akinek van egy kis önkritikája. A blog egyszerre komoly, vicces, egyszerre van tele elgondolkoztató tartalommal és olyan bejegyzésekkel amit még kémia órán is lehet olvasgatni, saját tapasztalat, és jót röhögni rajtuk. Mindenképp nézzetek be a blogra, nem fogjátok megbánni: A BLOG
Köszönöm a kihívást, még akkor is, ha csúnyán megbuknék az alternatív érettségin. Ágoston már sok mindenkit kihívott akit én ismertem, de próbálom én is tovább adni a kihívást, bár nem tudom, hogy ezek a bloggerek szeretnek-e ilyen bejegyzéseket írni, szóval senkit se kötelezem a kitöltésére. :D
Niki remélem örömmel kitöltöd a kihívást.
Janett, ha szeretnéd, akkor én rád is gondoltam.
Florea egy blogos csoportban találtam rád, és szimpatikus lettél az írásod alapján, ezért jutottál az eszembe! :)

4 megjegyzés:

  1. Szia! :)
    Nagyon köszönöm a meghívást, őszintén nem számítottam semmi ilyesmire. Elképesztő jól esik, köszönöm. :)

    VálaszTörlés