2019. január 26., szombat

6 dolog amire a plázába mászkálva jöttem rá

Sziasztok!
Nemrég a WestEndben találkoztam az egyik barátnőmmel, és rá kellett, hogy jöjjek, nincs a plázáknál jobb hely, hogy kitanulmányozzam az embereket. Nektek hány pont volt ismerős?

1. Az emberek nem diszkrétek
Egyáltalán nem. Olyan lazán bámulnak bele az ember arcába vagy néznek végig rajta, mintha csak a húspiacon lennénk. A kedvencem az volt amikor Rubint Réka és a férje is a West Endben volt az emberek meg tátott szájjal és, jobb esetben, suttogva fordultak feléjük, olyan lendülettel, hogy majdnem kitört a nyakuk. 

2. Plázacica helyett plázapávák
Nagyon, nagyon sok fiú jár plázázni, mondhatni inkább fiú bandák, mert úgy vonulnak végig a boltokba mint valami megvadult csorda. Nyilván lányokból is van bőven, de én tényleg ledöbbentem azon, hogy milyen sokan srácok. A kedvenc példám erre az, amikor a H&D-ben nézelődtem a barátnőmmel, amikor elvonult előttünk nagyjából nyolc tini fiú, erre, roppant intelligensen, felkiáltott két lány:
"DIK MENNYI FIÚ". 

3. Mint az állatkertbe
Annyi különböző stílusú embert soha nem lehet látni egy helyen, mint a plázákban. A fuxos menő gyerektől, a tizenkétéves kisgyerekig bárkivel találkozhat az ember. A West End meg különösen teli van külföldiekkel, akik külön megérnének egy tanulmányt. 
Legutóbb egy emos társaság mellett haladtam el, ahol egy csaj éppen pofozgatott egy csávót, miközben a haverjuk próbálta leállítani a dolgot, de nem nagyon sikerült. Ember csak megy, megy, és bámészkodik mint valami állatkertben...

4. A szerelmes párok
Oh, ők a kedvenceim. Miután lazán lezajlott előttem egy kisebb szürke ötven árnyalata jelenet, a nyelves csókokon és nyilvános segg tapizásokon már meg sem lepődik az ember. Csak ismételni tudom önmagam; az emberek nem diszkrétek.


5. A buldózerek
Az antiszociális énemet elrángatni szombaton egy plázába soha nem jó ötlet. Az emberek lökdösődnek, szidják egymás anyját, rád lépnek és még egy kósza "bocs" se hagyja el a szájukat közbe. Amikor konkrétan stratégiát kellett kidolgoznunk, hogy hogyan jussunk el A-ból B-be, akkor inkább úgy döntöttünk, hogy felmenekülünk a pláza tető részére, mert ezt nem lehet kibírni épp ésszel.

6. Rich Bitch
Nyilván, nekem még nincs saját keresetem, a zsebpénzemből kell "megélnem", de nem nevezném magam spórolósnak, ha valami megtetszik megveszem, na DE amikor meglátok egy teljesen sima pulcsit aminek mondjuk jó a színe és a szabása, aztán pedig megnézem az árát és hétezerbe kerül, akkor körbenézek a boltba és nem értem, hogy ezt, hogy gondolják. EZ CSAK EGY PULCSI. A másik amin mindig kivagyok, amikor bemegyek egy sportboltba és egy rohadt sportmelltartó tízezerbe kerül. 
Ezért van az, hogy kb. ahányszor plázába megyek a pénzem vagy a pénztárcába marad, vagy csak kajára költöm.

+1. Nem tudsz elbújni
Hiába próbálkozol, 100%, hogy összefutsz egy ismerőssel, vagy rokonnal.

2 megjegyzés: