2016. április 2., szombat

Flört tippek bloggereknek

Nyugalom-nyugalom, a címet nem gondoltam komolyan! 😆
Ez a bejegyzés arról fog szólni, hogy a történetekben, hogy lehet jó (vagy éppen rossz) szerelmi szálat írni.
Szerintem ez egy olyan dolog ami egyszerűen MINDEN blogban megtalálható. Hogy miért?
- Mert szeretünk róla írni
- Mert szeretünk róla olvasni
- Mert...Mert mért' ne?
Bármilyen alapvető dolog egy szerelmi szál egy történetbe annál könnyebb elrontani. A saját hibámból tanulva jöttem rá, hogy hol is buknak el nagyon sokan:

1. Nagyoooon gyorsan történek a dolgok
Tehát az első fejezetben megismerkednek és a következő napon meg már csókolóznak? Nem. Ez így nem jó, hacsak nem azt akarod, hogy a főszereplőd...Khm..könnyen kapható legyen.
Megoldás?: Ne siettesd el a dolgokat, adj időt rá, nekem a kedvenc részeim azok amikor ismerkedik két szereplő.

2. Nem ismerik egymást
Azt veszed észre, hogy alig-alig beszélgettek a szereplők de már össze is jöttek? Hogy semmit se tudnak egymásról? Szerintem ez nagyon el tud rontani egy szerelmi szálat, nem lesz valóságos.
Megoldás?: Több részt is szánj arra, hogy a két szereplő beszélget egymással, hogy megismerjék egymást.

3. Már az elejét tudtam...
Nem szükséges már az első részbe belerakni azt a valakit aki majd összejön a szereplővel, maximum csak megemlíteni, mert különben az olvasó már sejteni fogja, hogy Ő lesz az akivel összejön a főszereplő és így már nem lesz olyan izgalmas.
Megoldás?: Tartsd fent az érdeklődést, az olvasóknak mindig legyenek kérdései, sose legyenek biztosak abban, hogy mi fog következni. Lepd meg őket!

4. Rózsaszín cukormáz
Oké, szerintem mindenki találkozott már olyan bloggal ami úszott a nyálban. Ne akarjunk a szerelemből egy nyálas/csöpögős dolgot csinálni, hiszen bármennyire is szeretünk valakit, fogunk veszekedni vele. De tisztában vagyok azzal, hogy ami nekem nyálas az másnak tetszik, úgyhogy ízlések és pofonok.
Megoldás?: Hát...Ne akarjunk tökéletes kapcsolatot  a szereplőknek. Talán ez a legjobb megoldás.



Remélem tetszett ez a bejegyzés, véleményeket várom kommentbe! (:

7 megjegyzés:

  1. Szia :)
    Hú, amikor megláttam a címet, körülbelül ilyen gondolataim támadtak: "Öhm... Nem úgy volt, hogy Lili cikkes blogot ír? Vagy ez hogy jön ide? Mindegy, elolvasom, és majd meglátom, mi a helyzet".
    Szóval eléggé megleptél ;D De legalább figyelemfelkeltő volt!
    Az első pontról rögtön az a sztori jutott eszembe, amiben Alwx szerepelt... Na, arra valószínűleg életem végéig emlékezni fogok, nem a legjobb értelemben. Szerintem az tök durva volt. Ha valaki mindenáron ilyen történetet akar írni, hát szíve joga, de akkor legalább csinálja úgy, hogy valósághű legyen. Tehát a menet után a srác dobja ki a kis rib... Khm, a csajt (mert Maja jókislány, Maja nem káromkodik)
    Én is inkább azt szeretem, ha az írók meglepnek, és olyasvalakive szeret bele a főhős, akiről nem us gondolnánk, hogy lehet köztük valami. Egyébként nekem ezek a párosok a kedvenceim *.*
    A rózsaszín cukormázról pedig... Na, az is rettentően irreális XD Mondjuk rólam tudni kell, hogy imádom a veszekedős jeleneteket, mind olvasni, mind írni, és a szereplőim is folyton egymás vérét szívják, ám mégsem gondolom, hogy elfogult lennék. (Jó, talán csak akkor, amikor konkrétan könyörgöm neked, hogy csattanjon már el egy pofon :D) Szóval, a túúúúl tökéletes kapcsolatokat nem bírom.
    Amúgy rájöttem, hogy sokkal jobb történetek születnének, ha az írók néha mehfigyelnék a körülöttük lévő embereket, és nem ilyen eltúlzott dolgokat írnának, hanem valósághű eseményeket, karaktereket alakítanának ki...
    És végül a blogról. Még mindig imádom*.* Egyre jobban fogalmazol, és érdekes, aktuális témákról írsz, ami szuper! Az is tetszik, hogy nem kell hónapokat várni egy cikkre, szinte minden héten találunk egy új posztot a blogon :) Viszont, ha megfogadaz egy tanácsot. Az alcímeket bem kötőjellel jelezd, hanem mondjuk, vastagabb betűvel vagy más betűtípussal. Persze, így is jó, de úgy feltűnőbb lenne.
    Puszi, Maja<3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ui: Bocsi az elgépelésekért, siettem!

      Törlés
    2. Sziaa!
      Köszönöm ezt a tartalmas kommentet! ♡
      A címet direkt ilyenre akartam! :DD Miközben írtam én is KislábujjAlexre gondoltam! Nincs annál jobb mint amikor veszekednek a szereplők! Szerencsére te sose hanyagolod az ilyen jeleneteket! :D
      Mindenképp megfogadom a tanácsot! ^^
      Sziaaa! ^^

      Törlés
  2. Szia!
    Nagyon tetszett ez a bejegyzés. A címet látva először elfogott, hogy khm....ez most komoly?! De elolvastam és nagyon jól megfogalmaztad.
    Puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Örülök, hogy tetszett! Igen, a cím csak egy vicc volt! :D
      Szia! (:

      Törlés
  3. Amikor megláttam a cimet,tudtam hogy ezt nekem el kell olvasnom.Nagyon tetszett a tartalma és jó tanácsokat adtál :D Bár én szeretem a csöpögős történeteket, nem mindenkinek tetszhet ugyanaz :3 Imádom az irásod :D Csak igy tovább ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! ^^
      Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet, és annak is, hogy jónak találod a tanácsokat! :D Köszi, hogy kommenteltél! ♡
      Sziaa!

      Törlés