2016. július 2., szombat

Blogger vírusok


1. ONL - One Direction Láz
Asszem ez minden bloggernek ismerős aki régebb óta blogol, de az újabbak is találkozhattak vele, mindenesetre a helyzet sokkal jobb mint régen. Volt egy olyan időszak amikor minden második blog az One Direction csapatának énekeseivel volt tele. De nem az volt a baj, hogy túl sok ilyen blog volt, hanem az, hogy sokan csak azért írtak ilyen történeteket, hogy sok olvasójuk legyen.



2. ACM - Angol címek mánia
Az a bizonyos időszak amikor csak angol című blogokkal lehetett találkozni a blogger világában. A legtöbb nagyon erőltetett volt, vagy épp maga az írója se tudott jól angolul és az egész cím hibás volt ami nagyon kínos. Most is vannak angol/más nyelvű címek ( mint pl. ennek a blognak is) de legtöbbször már ott van a magyar cím is alatta, és nem is olyan erőltetettek mint régen.

3. GBF - Gimis blogok fóbia
Ez volt, és máji napig is ez, a gimis blogok veszte. Volt egy olyan idő amikor szinte minden nap  új gimis blog nyílt. Ez addig volt jó, amíg nem kezdtek unalmasak, sablonosok lenni, aztán az egésznek az lett a vége, hogy mindenki elkönyvelte magában, hogy a gimis blogok szarok  nem túl jók.
Most azt veszem észre, hogy az írok/olvasók újra nyitottabbak lettek a gimis blogokkal szemben, úgyhogy a helyzet nagyban javul.

4. DP - Díjak paranoia
Az elején minden szipiszuper aztán az ember már úgy unja mint a franc. Most tényleg, kedves írótársaim...Ki az aki az ötödik Dorothy Blog Award díjat nagy lelkesedéssel tölt ki?... Ráadásul sokszor csak arra megy ki a dolog, hogy meglegyen az a 12 blog akinek továbbküldik, de igazából nem is ismerik a blogod. Most ez lehet, hogy nagyon kegyetlenül hangzik, de számomra ez az igazság. Persze a legelső díj mindig jólesik az embernek, csak hát a többi....
De szerencsére vannak új díjak is amik talán újítást hoznak a díjak jövőjébe.

5. EBFV - EB Foci veszély
Ez a legújabb. A foci EB mindenre és mindenkire kihat, ahogy a bloggerekre is. A napokban több mint öt ilyen blog nyílt, és az emberek, úgy látom, hogy szeretik ezeket a blogokat, ahogy én is. Csak egyetlen kérésem van hozzátok: Ennek az egésznek ne úgy legyen vége mint a gimis és az OD blogoknak. Ne úgy emlékezzünk vissza, hogy "O, azok a sablon blogok..." hanem úgy, hogy Mennyire, de mennyire szerettem ezeket a blogokat!

10 megjegyzés:

  1. Nagyon jó cikk lett, egyet kell értenem minden ponttal. Elég válogatós tudok lenni, szóval csak akkor nyitottam meg egy blogot, ha érződött a csoportba kitett bejegyzésén is, hogy igényes, és viszonylag egyedi is. A foci EB-s blogok engem is érdekelnek, csak az a baj, hogy mindenki szerelmi szálat tesz bele. Ezzel még nem is lenne probléma, csakhogy ez lesz a fő szál, és a többi, sokkal lényegesebb dolog (mint pl. a kőkemény edzések, a tétre menő meccsek) ereje eltörpül. Minden vágyam, hogy olyan focis fanficet olvashassak, ami valóban csak a fiúkról, a csapatról szól, a megpróbáltatásokról, a meccsekről, arról, hogyan kovácsolódnak összetartó csapattá, stb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Egyetértek! Én is sokszor elgondolkozom, hogy nyitok egy blogot ami a foci EB-ről, vagy akár más sportról szól, de valahogy mindig elvetem az ötletet. De sportoloként engem is zavar, hogy mennyire egyszerűnek állítják be az edzéseket, azt a kemény munkát amivel elérték a nagyobb sikereket.
      Köszönöm a kommentetd! (:
      Sziaa!

      Törlés
  2. Nagyon jó lett a cikk!
    ps: csillagjegy szavazásban nincs skorpió :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszönöm! (:
      Tudtam, hogy kihagyok valamit!..Ki javítom! (:

      Törlés
  3. Szia!
    Először is gyorsan hálát adok az égnek, amiért az első három hullám alatt még nem blogoltam. (ez úgy hangzott, mintha az Ötödik hullám című filmről beszélnék :D) Mondjuk, ennek ellenére sok rosszat hallottam róluk, leginkább azt, hogy sablonosak, és tele vannak 18-as jelenetekkel. Mondjuk, az angol címesekre ez nem feltétlenül igaz, csak azt meg kb alig érti valaki. Vaaaagy, a másik, amikor a blogger csak azt az öt szót használja fel benne, amit beszél az adott nyelven.
    Dorothy Blog Award... Ne is mondd! Az első díj még tényleg jó volt, de aztán... Erről jut eszembe, meg kellene már beszélni azt a díjat, amit az OV-re kaptunk :D
    Az EB-s blogok engem egyelőre nem zavarnak, sőt a napokban rátaláltam egy nagyooooon szuperre, csak az a helyzet, hogy ebből is nagyon sok van, és a legtöbb pont ugyanolyan. Értsd: XY leányka találkozik a futópályán/reptéren Nagy Ádámmal, aztán majd valszeg összejönnek :P De ez így nem jó! Mert milyen sablon már, és amúgy is el a kezekkel a férjemtől :"DD
    Nagyon király bejegyzés volt, még sok ilyet :)
    Puszi, Maja<3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziaa!
      Igen, amit hallottál az mind igaz, az angol címek pedig a love és a you összetételeiből szoktak állni xd
      Igen, még engem sem zavarnak, de kezdenek "túlnépesedni".
      Sok boldogságot neked ás Nagy Ádámnak :D
      Köszönöm a kommented! :)
      Sziaaa

      Törlés
  4. Szia!
    Amikor elkezdtem blogokat olvasni minden blog az 1D-ről szólt. Sosem utáltam a fiúkat, nem volt velük semmi bajom, de miután már csak olyan blogokat találtam, meguntam. Nagyon sok jó történtet találtam a srácokról, de azóta ha megnyitok egyet, azonnal lépek vissza, mivel nincs életkedvem olyanokat olvasni.
    Személy szerint én kevés gimis bloggal találkoztam, de amikkel igen, azok ugyanolyanok voltak. Gimibe megyünk. Első látásra belezúgunk egy atom helyes rácba. Aztán szenvedek. Csak nekem tűnik kicsit SzJG-nek? Őszintén semmi gondom az ilyen jellegű blogokkal, én is egy gimissel kezdtem. ( habár az inkább a balhékról szólt mint sem a tanulásról, meg a gimiről xD )
    Az angol címekről én nem tudok sokat mondani, mivel sík hülye vagyok belőle xD Én a hibákat nem veszem észre, de a gimi óta kicsit jobban feltűnnek a hibák.
    Én díjakkal nem is foglalkozom. Nem az a fontos, hanem az olvasói vélemények. Szerintem.
    Az EB-s blogokkal nemigen találkoztam még, de az egyik barátnőm elkezdett egyet, és nekem nagyon tetszik. Nagyon remélem hogy ez nem úgy fog végződni mint az 1D-vel kapcsolatban.

    Nagyon tetszett a cikk :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Nekem sincs semmi problémám az One Diretcionnel, bár nem is akartam ilyen blogokat olvasni.
      Egyetértek, nekem is sok gimis blog SZJG kopinak tünt. De én is írtam ilyen történetet...Szóóval...
      Én is találtam egy nagyon jó EB blogot <3
      Sziaa

      Törlés
  5. A díjas cuccal nagyon egyetértek. Mikor már a 13. Dorothy díjat kaptam, meg a negyedik Liebstert, kezdett rohadt unalmas lenni, a tényeket a blogomról már másoltam előző bejegyzésekből... és azután meg jöttek az újabb és újabb díjkitalációk .-.

    VálaszTörlés