2018. május 7., hétfő

10 helyzet ami minden gimisnek ismerős év végén

Sziasztok!
Elsőnek is kezdeném egy bocsánatkéréssel. Gondolom, mindenki tudja, hogy miért, aki pedig nem az csak nézze meg, hogy mikor publikáltam az utolsó bejegyzésemet, spoiler; régen...nagyon régen.
Viszont most visszatértem egy újabb bejegyzéssel, ehhez hasonlót már írtam amit ITT olvashattok.
Remélem az érettségizőknek jól ment a magyar érettségi, meséljetek; milyen volt? Hogy érzitek, hogyan sikerült?
Jó olvasást!

Ui.: A bejegyzésben helyenként túlzásokban esek a poén kedvéért, semmit sem kell vér komolyan venni.

Gyere rám nyári szünet!

1.
Tanár: Tudom, hogy itt az év vége, fáradtak vagytok és meleg van, de mindjárt itt a szünet, tartsatok ki!
Szintén a tanár: Szóval akkor, holnapra kell az a kétoldalas memoriter, hétfőn ötvenszavas szódolgozat, ja és ne feledkezzetek meg a csütörtöki témazáróról sem! Most miért néztek rám így? Egy hónapi még iskola van!

2. Amikor fürdőruhában fekszel a kertben, strandon, akárhol, napozol és zabálod a fagyidat, az agyadnak pedig kilencven százalékát a nagybetűs NYÁR tölti be, a csekély tíz százalékot pedig próbálod tartogatni a fizika témazárónak, az irodalom felelésnek és a matek dolgozatoknak...úgy érzem az agyam annak a része egy kicsit zsúfolt.

3. Az érzés amikor elballag az iskoládból az egyetlen helyes srác, te pedig mosolyogva gratulálsz neki, pedig egyáltalán nem vagy boldog...Az elkövetkezendő években kiben fogsz gyönyörködni a folyóson? Még az is megfordul a fejedben, hogy lefizeted a tanárait, hogy megbuktassák, csak, hogy még egy évet maradjon. Ja és nem, nem vagy a megszállottja a fiúnak, áá dehogy.

4. Teljes erőbedobással élvezed az érettségi szünetet, de olykor-olykor eszedbe jut, hogy nemsokára rád is ugyanez a sors vár, szóval leállítod a sorozatod hatszázadik részét és tartasz egy egyperces néma tisztelgést az érettségizőkért.

5. Az érzés amikor belenyúlsz a padba egy rágógumiba és elszörnyedve kapod el a kezed, aztán rájössz, hogy még te raktad oda év elején. Na, az az igazi nosztalgikus pillanat.

6. Tanárok és az érettségi:
"Ne izguljatok, ez csak egy teszt az elmúlt évek alatt szerzett tudásotokból, nem baj ha nem sikerül, csak nem lesz munkád, hajléktalan leszel, senki sem fog szeretni és ki leszel taszítva a társadalomból...*biztató mosoly*...Szóval ne stresszeljetek rá!"

7. Csak képzeljétek el a szituációt:
*találkozol egy ismerőssel, családtaggal*
Ő: Szia! Milyen lesz az év végi bizonyítványod?
Én: Köszi, minden rendben van a suliban.
*kínos csend*
Ő:...Nem válaszoltál a kérdésre...
Én: Milyen kérdésre? *idióta vigyor*
Ő: Hát arra, hogy milyen lesz a bi...
Én: Óóó basszus, sietnem kell, elkések a suliból, szia! *elmenekül*
Ő: De hát ma szombat van...

8. Az érzés amikor egész évben jól tanultál, de az utolsó egy hónap alatt sikerül lerontanod mindenből az átlagod...Na az az igazi szívás.

9. Gondolom mindenkinek ismerős az a helyzet amikor egy osztálytársa, vagy pont ő maga, könyörög az utolsó hónapban a javító dolgozatért vagy éppen a feleletért a tanárnak aki meg így; "gyere fiam, húzz sorszámot". Meg persze az örök bölcsesség se maradhat el, ami valljuk be egy kicsit igaz; "év közben kellett volna tanulnod, nem pedig az utolsó egy hónapban."

10. Amikor úgy döntesz, hogy ideje kivenned a kis extra vakációdat, úgyhogy megkéred anyukádat, hogy igazoljon le egy napot.

+1. A könnyáztatta, ölelkezős búcsúk az iskola kijárata előtt a barátnőktől akikről előre tudod, hogy szeptemberig semmit nem fogsz tudni.

4 megjegyzés:

  1. Szia Lili:)
    Hát, ebben a bejegyzésben rengeteg dologgal magamra ismertem, megint nagyon jól összefoglaltad a gimisek problémáit. Alapból kezdjük ott, hogy mi az már, hogy egy jó két hetes eső/szép/depresszió hullám után tök random bejön a jóidő, és meg lehet sülni, ráadásulég koncentrálnj sem ártana. Na meg azok a kedves biztatások, hajjaj... én például pont ma jöttwm rá, hogy sokkal jobban jártam volna, ha idén leérettségizem németből közepen, aztán felveszem az angolt faktra és jövőre leteszem az emeltet. Ehelyett latinozhatok, és jövőre jön a jó kis német emelt:))) Az igaz viszont, hogy a sorozatok megnyugtathatnak - kivéve, amikor a Teen wolf ötödik évadát nézed újra, és beteges kényszert érzel arra, hogy rájöjj, mi a halál fa...betétes bakancsát jelent az a damnatio memoriae, fél órán át keresgélsz, aztán a következő részben a szereplők lazán benyögik a választ. Úgy, higy én tanultam hat évig latint. Ehh.
    Khm... harmadik pont az ez a tipikus Maja egy évvel ezelőttről... mindegy-mindegy, felejtsük el inkább xd
    A 8-asról annyit, hogy a diú8 ikertestvér sem mindig rossz ám a háznál, pl amikor kémiazsenj a srác, és egész évben lesúgta a dogákat, így 4-5 tanuló voltál. Aztán, anya kikért pár napra a nyelvvizsga miatt (ez tavaly történt), szóval sem időm, sem kedvem nem volt a dogára készülni. Még az első sorba is száműzték a halálra... márminr, akarom mondani, a dolgozat bepótlására ítélteket, ahol nem sok lehetőségem volt puskázni. Az eredmény: karó, plusz a lehetőség, hogy ha lefelelek az elmúlt három óra anyagából, év végén megkapkm a jobb jegyez. Inkább nem éltem a lehetőséggel :DD
    Ááá, a búcsúzkodást már elengedtem, az nekem már nagyon fantasy :P Kimondva jól hangzik, meg minden, pláne, amikor az utolsó éveteker tapostátok együtt. Nem azt mondom, higy mindenkivel meh fog szakadnj a kapcsolat, de ugye jön az új közösség, és ezek idővel elhalványulnak. Nekem pl az összes általános iskolás osztálytársam száma megvan valahol, de van, akivel hat éve nem beszéltem, szóval... hát, igen, ez ilyen:/
    Sok-sok kitartást kívánok Neked a következő hetekre! Ha végképp reménytelennek érzed a helyzetet, nyugodtan hívd az exemet;)
    Puszi, Maja<3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát sziaaa Maja!
      Nagyon nagyon köszönöm, hogy kommenteltél, bevallom én is magamra ismertem a te soraidban :D Neked is sok sikert az elkövetkezendő egyhónapos szenvedéshez❤
      Köszönöm, élni fogok a lehetőséggel és felkeresem Alexet.

      Törlés
  2. Nem is tudom, hogy sírjak, vagy nevessek xD :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is tudom, hogy örüljek-e vagy sem, hogy ilyen vegyes érzelmeket váltott ki belőled a cikk :D 😀

      Törlés