2018. június 9., szombat

A 8 legnehezebb saját testsúlyos gyakorlat

Sziasztok!
Nekem a nyár és a tél (az ősz az versenyszezon) kivétel nélkül az alapozásról, tehát az erősítésről szól. Mindig is a saját testsúlyú edzések álltak közelebb hozzám, szeretem őket, mert akár otthon is elvégezhetőek, ezért sokkal több gyakorlatot is ismerek, mint súlyzós feladatokat. Ebben a bejegyzésben a tíz számomra legnehezebb és a legaztarohadtmindjartbelehalok feladatot hoztam el, amitől garantált az izomláz. Szóval aki kihívást keres, az itt megtalálja.

FENÉK/COMB

1. Guggolásból felugrás
Természetesen nem véletlenül kezdtem ezzel, mi lányok különösen szeretünk erre edzeni, érthető módon. Az alap guggolást, kitörést szerintem mindenki ismeri, na de van ennek sokkal gyilkosabb módja is, ami nem mást mint a guggolásból felugrás. Garantálom, hogy már tíz után azt fogod érezni, hogy a combod megszakad. Ezeket lehet kombinálni, csak a példa kedvéért:
- jobb-bal lábbal kitörés, egy perc
- guggolásból felugrás, félpercig, vagy darabszámra amennyit bírsz
- ülőtartás, legyen félperc, az igazi elvetemülteknek akár egy is.

2. Béka ( guggolásból ugrás)
Csak el kell rugaszkodnod, és a megfelelő szögbe megtartani magad. Ezt csináld meg párszor és garantáltan meg fogod érezni a combjaidat miközben kegyelemért sikítoznak...

HAS





3. Plank
A másik kedvenc testrész amire sokan szeretnek edzeni, férfiak, nők is egyaránt. A plank szerintem senkinek se ismeretlen. Bár leginkább a has gyakorlathoz soroljuk, igazából az egész testet "átmozgatja", a karodtól kezdve a lábadig. Ajánlott fokozatosan haladni, próbáljuk félperceket tartani, később pedig növeljük az időt.

KAR

4. Fagyi
A nagybetűs HALÁL. És nem, nem az édességre gondolok, hanem arra a gyakorlatra ami olyan mint egy fekvőtámasz, csak szélesebb terpeszben állsz és az alkarodat letéve kell feltolnod magad. Próbáljátok ki, de szólok; nem lesz könnyű.

5. Fekvőtámasz
Alapfeladat, de az egyik legnehezebb. De nem arról beszélek amit a tesi órán csinál a legtöbb lány osztálytársad, nagyon nem. A szabályos fekvőtámasznál a feneked egy vonalban van a testeddel, és legalább annyira le kell engednek magad, hogy leérjen a mellkasod a talajra. Na, ez az igazi fekvőtámasz amitől úgy érzed, hogy lerohad a kezed. Viszont ne felejtsd el, hogy a minőség sokkal fontosabb ebben a gyakorlatban mint a mennyiség. Egyébként a fekvőtámasz is, hasonlóan a plankhez, több izmodat is átmozgatja.


6. Húzódzkodás
Talán ez az a gyakorlat ami az egyik legnehezebb, de mégis az amiben, lassan de a legtöbbet lehet fejlődni ha kitartó az ember. Amikor legelsőnek próbálkoztam, pedig már akkor is rendszeresen erősítettem karra, egyszer tudtam felhúzni magam és ennyi. Most, két év után már folyamatosan tízet-tizenkettőt tudok, de úgy, hogy egy éve "becsúszott" még egy kulcscsonttörés is ami legyengítette a karomat. A húzódzkodást kétféle fogásból csinálhatod, belső vagy külsőből. Ha belül fogod azzal inkább a bicepszedet erősíted, ha kívül akkor a hátadat és a válladat. Szerintem a belső fogás könnyebb, érdemes azzal kezdeni. A lábadat használhatod ahhoz, hogy lendületet vegyél, úgy könnyebb, illetve próbáld mindig megtartani magad egy kicsit. Fontos, hogy az elején ne a mennyiségre törekedj, hanem csináld szabályosan, az álladig húzd fel magad, majd ereszd le addig a tested amíg teljesen nem egyenes a kezed.
Sokat segíthetnek a direkt ehhez kitalált gumikötelek is. Fontos, hogy vagy magnéziát vagy akár egy biciklis kesztyűt használjatok, mert könnyen leszedi a bőrt a kezetekről ez a gyakorlat.

7. Krokodil
A béka után egy újabb aranyos kis állatkáról elnevezett gyakorlat. A neve abból adódik, hogy úgy kell előre másznod mint egy krokodil, az egyik kezedet behajlítod, az ellentétes lábaddal együtt, amíg a másik oldalon nyújtva van. Nehéz elmagyarázni és az a helyzet, hogy az interneten se talál róla semmit, mert nem, semmi köze a gerinctornához, amit kiad a google ha beírod...Mindenesetre ha szabályosan csinálja az ember akkor hihetetlen kemény gyakorlat, ami nem csak a vállat, de a hasat és a lábakat is terheli.

8. Kötélmászás
A legelső dolog ami nehéz benne, az az, hogy megtaláld a megfelelő technikát ami hozzád legközelebb áll. Ha ez sikerült akkor már csal kitartónak kell lenned. Az igazi kihívás az a láb nélküli kötélmászás, a célom, hogy le tudjak mászni egymás után kettőt így, és mivel sérült a bokám van lehetőségem gyakorolni. Egyébként ezzel a gyakorlattal is vigyázni kell, mert imádja leszedni a bőrt a kezedről és a lábadról...egyáltalán nem kellemes érzés.

AZ ÖRÖK:

+1. Futás
Nincs mit hozzáfűzni. Igazi gyilkos, de mégis nagyon jó edzésforma, minden szempontból. Több segítség itt: A futás 5 aranyszabálya


Szerintetek mi a leggyilkosabb feladat mind közül?

Csak a félreértés elkerülése véget, a legnagyobb jóindulattal és szenvedéllyel írtam meg ezt a bejegyzést, mert közel áll a szívemhez a sport, semmiképp sem akartam "személyi edzőset játszani". Ez egy rendhagyó bejegyzés. Szóval nem, nem lesz lifestyle blog a Coloratiból.

2 megjegyzés:

  1. Úúú! Ezeket ki fogom próbálni! Mostanában én is nekikezdtem edzeni, de nem az a célom, hogy izmos legyek, hanem csak tartsam a formám. Ezért is végzek ilyen típusú gyakorlatokat. Planknél már megvan az egy perc, bár az utolsó másodperceknél már érzem, hogy kész, vége! Itt fogok meghalni! xD Guggolásból mindig a hagyományosat csináltam, semmi extra, viszont ettől a bejegyzéstől kedvem támadt kicsit feszegetni a határaimat :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziaa!
      Úúgy örülök, hogy rátaláltál erre a bejegyzésre, és még hasznos is volt! (:
      Köszönöm, hogy kommenteltél és sok sikert! ❤

      Törlés