2018. december 24., hétfő

12 dolog ami ismerős a gimiseknek decemberben

Sziasztok!
Az év utolsó hónapját amúgyis egy érdekes hangulat veszi körül, na de még ha gimis is az ember! Na, az már különösen "hangulatossá" varázsolja a decembert! 😀
Kíváncsi vagyok, hogy magatokra/tanárotokra ismertek-e a pontokban.
Jó olvasást!



1. Utolsó óra: "Szünet után írunk, tanuljatok" egy perccel később: "Kellemes pihenést, élvezzétek ki a szünetet!" Egy kis logikai bukfencet érzek, hát ti?

2. Osztály karácsonyi húzása, avagy eljött a bögrék és a tusfürdők ideje, nem beszélve a gyertyákról, természetesen.

3. Amikor kinézel az ablakon és meglátod az év első hóesését és onnantól kezdve már csak az jár a fejedbe, hogy vajon kinek a nyakába dobd a legelső hógolyót. A fizika tanár egész jó lehetőségnek hangzik.

4. Azok a bizonyos visszaszámlálások, akárcsak a nyári szünet esetében.

5. Az érettségizők "nagy napja" is ilyen tájban jön el, a habos-babos szalagavató és a kevésbé kifinomult afterok.

6. Vajon véletlen lenne, hogy az iskolák 90%-ának ilyenkor romlik el a fűtése? Vagy a másik lehetőség az, hogy úgy befűtenek, hogy ujjatlanba izzadsz a terembe, miközben kint mínuszok vannak.

7. A kínos nap, amikor eljön a sulitokba is a mikulás, te neked meg csak az jár a fejedbe, hogy melyik tanár tudták rávenni ebben az évben, hogy beöltözzön és szaloncukrot osztogasson.

8. A késés mindig stresszes, de decemberben különösen az; rohansz, majdnem elcsúszol és pofára esel, amikor meg beérsz az órára, egy órába telik mire lehámozod magadról a kabátod és az egyéb "védelmi rétegeket", aztán pedig ledobod magad a székre, olyan izzadtad mintha csak a maratont futottad volna le nem rég. Oh, és még valami: ezt az egész osztály végig nézte, a tanár meg gyilkos pillantásokat lövel feléd amiért megzavartad a tanórát.

9. Nulladik óra és a tél nagyon nem fér össze egymással. Már maga a gondolat is, hogy ilyen korán kelj fel, fájdalmas, na de az, hogy kilépsz a házból és az orrodig se látsz el, ráadásul a csontjaidban érzed a jeges hideget, na az nagyon nem oké. Miért kell kínozni az embereket?

10. Az a bizonyos utolsó tanítási nap, amit mindenki korcsolyázással tölt vagy valami hasonló osztályprogrammal, a te föci tanárod pedig kijelenti, hogy ő bizony meg akarja tartani az órát. Azt hiszem, ez volt az a pillanat amikor az egész osztályom tátott szájjal bámulta a nőt majd az arcába röhögtünk. Azóta se tudom, hogy vajon komolyan gondolta-e, mert végül elmaradt az óra. Mindenesetre egész jó humora volt.

11. Oh, azok a gimis szilveszteri bulik...Kétféle variáció van; vagy elmész a barátaiddal valahova, vagy, mint én, csak hogy tudjátok, nem vagytok egyedül, otthon ültök és videochaten fogtok boldog újévet kívánni a barátnőtöknek, aztán egyedül, vagy a családdal, lehúztok pár pohár pezsgőt és irány az ágy. Tudom, tudom, egy igazi parti állat vagyok.

12. 2019 első dolgozatát pedig "sikeresen" megírod és ha nem úgy sikerül, ahogy az kéne, jön a tipikus " de hát több mint egy heted volt megtanulni"- duma, te pedig csak nézed a tanár és azon gondolkozol, hogy vajon a karácsonyfa alatt, vagy akkor amikor aludtál, esetleg a szilveszteri vacsora és tűzijáték közben kellett volna tanulnod inkább.

Ha esetleg nem jelentkezem még év vége előtt egy másik bejegyzéssel, mert tervbe van véve, akkor Boldog karácsonyt és kellemes, detox-mentes, szilveszter kívánok mindenkinek! ❤

4 megjegyzés:

  1. Pár éve volt már az a gimi, mégis ezeknek a nagy része elevenen él bennem. 😀 Nálunk mindig a legnagyobb osztálytársunk volt a Mikulás és az ajándékok legalább ilyen kreatívak voltak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Oh, alig várom, hogy én is csak egy múltbeli emlékként tekintsek a gimis éveimre, bár próbálom "kiélvezni" őket! :D
      Köszönöm, hogy kommenteltél! (:

      Törlés
  2. Ó, ezek jó része ismerős. :D
    Szerencsére már van olyan emlékem is, amikor én vittem sütit szünet előtti utolsó órára a gyakorlatos osztályomnak. Na, azok a fejek is értek ám pontot! :D
    Én azóta tudom kiélvezni igazán a karácsonyt meg az azelőtti időszakot, mióta dolgozok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Oh, akkor biztos beloptad az osztály szívébe magad! :D
      Örülök, hogy kommenteltél! ♡
      Szia!

      Törlés