2017. április 8., szombat

5 időszak amin minden blogger átmegy

Sziasztook!
Úristen. Ne tudjátok meg, hogy min mentem keresztül ebben a majdnem egy hónapban, asszem ezt nevezik az írok rémálmának...Az ihlethiánytól kezdve, a "levegőt venni sincs erőm" időszakig mindenen átestem, a legrosszabb, hogy három cikket is írtam azóta ami közül egyik se tetszett annyira, hogy publikáljam is, úgyhogy ezért csak most tudtam kirakni végre egy új cikket.
Jó olvasást!
ui.: Köszönöm annak a hetvenkilenc embernek aki még így, hogy nem is írtam új bejegyzést is feliratkozott! A régebbi olvasóimnak pedig köszönöm, hogy türelmesek voltak. :) <3


1. A lelkes időszak
Annyira jó volt! De tényleg, legszívesebben visszamennék oda, ahonnan kezdtem, tapasztalatokkal és jobb fogalmazásmóddal, csak a mostani hozzáállásomat hagynám el. Párszor azt kívánom, hogy bárcsak most is tudnék annyira örülni hat megtekintésnek mint három évvel ezelőtt. Mondjuk az a temérdek helyesírási hiba és társai nem hiányoznak abból a csöppet naiv korszakomból.


2. A kijózanodás időszaka
Ezt ahhoz tudnám hasonlítani amikor gyerekként rájövünk, hogy a világ mégse olyan jó mint mi az gondoltuk. Itt következnek a nagy pofára esések, itt zár be a legtöbb blog és már máshogy fogunk hozzáállni az egészhez. Rájövünk, hogy vannak dolgok amire figyelnünk kell ha azt akarjuk, hogy olvassák a történetet, hogy nem akkor rakjuk ki a részeket amikor kedvünk van és hogy attól még mert nekünk tetszik az amit írunk másnak nem biztos, hogy fog. A rosszindulatú kritikákról meg a féltékeny megjegyzésekről pedig ne is beszéljünk.
Nekem ez az időszakom viszonylag később jött el, az első történetem közepén járhattam amikor rádöbbentem, hogy a bloggerkedés nem egy könnyű és laza dolog, komolyabban kell hozzáállnom hiszen tartozom ennyivel azoknak akik követnek és olvassák a blogot.


3. Ihlethiány
Katasztrófa. Amikor elsőnek eljön az az idő amikor leülsz a gép elé és üveges tekintettel bámulsz ki a fejedből, mert nem hogy egy jó ötlet, de még egy értelmes gondolat nem fogalmazódik meg benned. Tehetetlenül és pánikolva kapálóztok miközben egyre jobban zuhantok bele abba a sötét és igazságtalan lyukba amit ihlethiánynak neveznek a tapasztaltabb bloggerek...Igazából legelsőnek nem is vettem olyan komolyan mert akkor még a "lelkes időszakomat" éltem, tehát kellő nyugalommal álltam hozzá a dologhoz, hiszen akkor publikáltam részt amikor csak kedvem tartotta...De amikor komolyabban elkezdtem foglalkozni az írással és hirtelen azon kaptam magam, hogy semmi ötletem akkor tényleg szörnyű volt az egész, nem tudtam elképzelni, hogy én abból a jó mély lyukból, hogy a tökömbe fogok kimászni...de van egy pár tippem: Ihlethiány - van kiút belőle



4. A felvirágzás időszaka
És igen! Visszatért az ihlet, újult erőkkel vágunk neki az írásnak, már tapasztalatokat is gyűjtöttünk az idők során. Csak egy baj van: Semmi sem tart örökké.


5. A mix
Fogjuk az előző négy pontot és mixeljük össze őket. Na, ez az az időszak amiben éppen vagyok. Valamikor olyan lelkes vagyok mint egy kezdő, máskor pofára esek, esetleg ihlethiányba szenvedek vagy újult erőkkel, a legjobb formámat hozva írok. Olyan mintha libikókáznék, egyszer fent, egyszer lent.


És ti melyik időszakban vagytok?

8 megjegyzés:

  1. Azt hiszem, hogy nekem is sikerült kikapnom az ötös, mixelt változatot :D Pár napja még lelkesen írtam sorra a bejegyzéseket, most meg semmi...
    Sok sikert a továbbiakban!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Ugyan ez volt a helyzet velem is egy hónappal ezelőtt, úgyhogy kitartást! Valahol bújkál már megint az ihlet... :D
      Szia!

      Törlés
  2. ohh, that's my life oO
    vigyorogva olvastam, mindegyiket felidézve magamban, te jó ég
    xx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Ennek örülök! :D
      Köszönöm, hogy kommenteltél! (:

      Törlés
  3. Hát, én nagyon eltűntem a bloggerek köreiből az írópályázat miatt, és ezt röstellem, de próbálok visszarázódni a régi kerék vágásba, mert már ki akarnak nagyon jelezni :D
    Ui.: Ihlet nagyon szeret menekülni előlünk 😂

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Már én is hiányoltalak, üdv újra köztünk! :D ♥
      Hát már tényleg le kell kötöznünk, hátha akkor nem megy el! xd
      Köszi, hogy kommenteltél! :)

      Törlés
  4. Most éppen a hármasból lábadozom közelítek a négyes felé :D Kihívtalak egy kihívésra (milyen meglepő) ha van kedved töltsd ki :)
    http://egyszerupillanat.blogspot.hu/2017/04/30-kedvenc-dolog-kihivas.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziia!
      Uuh, remélem hamar eljutsz a negyes ponthoz :D ♥
      Örülök, hogy rám gondoltál a közeljövőben mindenképp kitöltöm! :D
      Sziaa! ^^

      Törlés